Omstridt landsstyremøte skaper storm på sosiale medier.

Mandag kunne Nettavisen fortelle at det har vært intern uenighet i Miljøpartiet De Grønne (MDG) om valget av Narvik som møtested for partiets landsstyremøte til helgen.

MDG-politikerne, som mener nordmenn må fly mye mindre for å nå målene om kutt i klimagassutslippene, må nemlig ut på en 25 timer lang togtur via Sverige om de skal reise miljøvennlig.

På grunn av avstanden velger imidletid bare noen få av politikerne å ta tog, og flesteparten setter seg på et fly for å komme seg nordover.

Dette har fått debatten til å koke på sosiale medier, og artikkelen er nå delt over 13.000 ganger på Facebook.

I en uhøytidelig spørreundersøkelse i artikkelen, svarer dessuten 74 prosent av Nettavisens lesere (over 40.000 stemmer) at MDG-politikerne bør komme seg til møtet med sykkel. 12 prosent mener de bør ta tog (over 6000 stemmer), og kun sju prosent mener riktig framkomstmiddel for dem er fly (nesten 4000 stemmer).

En sykkeltur fra Oslo til Narvik vil ifølge Google Maps ta hele 87 timer, da via Sverige som kommer opp som det raskeste alternativet. Så dersom MDG-politikerne skal rekke møtet som starter på lørdag, må de sette seg på sykkelsetet allerede tirsdag. Strekningen er på totalt 1612 kilometer.

«Ser ut som dere bør sykle folkens. Det er jo også det dere legger opp til i deres politikk. Årstiden er forøvrig perfekt for sykkel også», skriver en leser i kommentarfeltet under artikkelen.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter