Utlendinger får gratis studentboliger og skyver ut norske studenter

De får gratis utdanning og bostedsgaranti når de kommer til Norge. Kanskje ikke så rart at antallet utenlandsstudenter har eksplodert og at de kan være i ferd med å skyve norske studenter ut av studentboligene? I Oslo er nå 7 av 10 som får tildelt studentbolig fra utlandet.

– En av grunnene til at jeg valgte Norge og NTNU var at det var gratis. Jeg har ikke råd til å betale mye for å ta en mastergrad, derfor dro jeg ikke til USA. Jeg tror mange utenlandsstudenter ikke hadde kommet til Norge om det ble innført studieavgift, sier Prajin Joseph, mastergradsstudent ved kjemiingeniørstudiet ved NTNU.

Undersøkelser viser at Joseph taler for flertallet av utenlandsstudenter i Norge: Høyt opp på lista over grunner til å studere i Norge kommer det faktum at det er gratis.

Siden år 2000 har antallet utenlandsstudenter i Norge økt med 268 prosent fra drøyt 6 000 til over 23 000. I dag utgjør de om lag 10 prosent av alle studenter i Norge. Likevel stikker utenlandsstudentene av med de fleste studentboligene fordi de har boliggaranti og forrang foran norske studenter.

Studentdemokratiet ved alle de 17 studentsamskipnadene har bestemt at utenlandsstudentene skal gå foran norske studenter i køen til studentboliger. Ved Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus har det ført til at 70 prosent av de som fikk tildelt bolig ved siste opptak i høst var utenlandsstudenter.

To studenter NRK treffer i Kringsjå studentby bekrefter inntrykket:

– Nesten alle jeg har møtt her er utlendinger, det er noen nordmenn, men ikke mange, sier Klei Kagno.

– Jeg vil si det er flest utenlandske beboere her. Jeg vil kanskje si fordelingen er 60 prosent utenlandske og 40 prosent norske, sier Meletia Jacobsen.

Hvordan påvirker det miljøet?

– Det gjør at det blir mer sosialt når det er flere kulturer, folk ønsker seg nye venner. Det er absolutt positivt med så mange utlendinger.

I Bergen gikk 64 prosent av de ledige boligene i høst til utenlandsstudenter. I Bergen var det dermed kun 600 boliger igjen til norske studenter.

Kostnaden for en gjennomsnittlig studieplass i Norge er 186 000 kr i året (2015). De utenlandske studentene velger seg trolig til studier som er dyrere enn gjennomsnittet, men hvis en tar utgangspunkt i kostnaden for et gjennomsnittsstudium, koster studieplassene til de utenlandske studentene 4,3 milliarder kroner i året.

Det tilsvarer om lag 13 prosent av utgiftene til universiteter og høgskoler i Norge, om lag 1 200 kroner per skatteyter i året eller om lag 5 000 sykehjemsplasser.

Les mer hos NRK

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Per Ståle Bratsberg

  Helt sinnsykt landssvik!

  • kenneth hovestøl

   Igjen!

 • DrD .

  Sosialistene har ingen forståelse av økonomi, da det bestandig er andres penger de bruker.
  Fjerner man unødige ting fra statsbudsjettet, og gir de samme pengene tilbake til folket i form av skattelette, vil man fort se hva som er viktig for folk. De færreste sosialister ville ha brukt pengene de fikk i skattelette til å betale for studier og bolig for studenter fra Kina, India, Kongo osv; og hadde heller dratt på en ekstra fylletur til syden…
  Trump har foreslått å legge begrensinger på hvor lenge folk kan sitte i kongressen, og gi offentlig ansatte lang karantenetid på å drive lobbyvirksomhet. Det samme burde skje i Norge; max to-tre perioder på Stortinget, og alle folkevalgte måtte ha minst 5 års yrkeserfaring fra privat næringsliv.

 • Oliver Langeland

  Nå har dere postet flere kritiske artikler. Klarer dere å connect the dots og se hva blir sluttsummen av alle disse tingene? Alt henger sammen..

  • VoxUnpopuli

   På samfunns nivå ønsker globallistene å skape, så mye krig, sykdom, økonomiske problemer, fattigdom og splittelse som mulig. Grunn? Divide et imperia, gamle gode splitt og hersk. Du har også den andre herske teknikken – Ordo Ab Chao, det vil si ut av kaos – orden. Altså for å reformere samfunnstrukturen til den nye verdensorden trengs kaos, ut av kaos skal vi så få Novus ordo Seclorum, dette er målet de nå prøver å nå.

   På ett personlig nivå handler dette imidlertid om bevissthet, desto mer lidelse og problemer folk må håndtere, desto lavere blir bevisstheten til folket, de er derved ikke istand til å ta inn, eller prosessere, hva som virkelig foregår. De vet idag ikke engang hvem de er, hvor de kommer fra, og hvor de går. Således er de som leire i hånden på, de styrende makter. En person som ikke vet hvem han/hun er, og som tror på løgnene en stadig blir forsøkt programmert med, er lett å styre.

   En frisk, våken, kritisk og bevisst borger er imidlertid på den andre side et gigantisk problem for de samme makter, da kan de, hvis de blir mange nok, potensielt få problem med å holde på makten.

  • Tor Arne
 • invernes

  Jeg har sagt det før og sier det igjen ! slik driver politikerne med oss for vi er åndssvake sauer som står og måper og godtar alt, Ola nordmann er som svensker et ødelagt folkeferd.

  • Patrick Ramon

   Den er nok litt for autoritetstro den nordiske rasen, selv i vikingtiden var det alltid konger og høvdinger som herset og hundset med småfolket.
   Italienere har vel kanskje litt mere temperament og protesterer mot masseinnvandringen:
   https://www.document.no/2016/10/27/italiensk-lokalsamfunn-barrikaderte-veiene-a-stanse-buss-migranter/

  • Oliver Langeland

   Min tid som kommentator går mot slutten og Spikeren som den hykleren som han er så har utestengt meg og får ikke engang kommentere på løgnene deres som var skrevet i går. Jeg ville bare ønske deg lykke til. Her er min mot kommentar skrevet til jasminum om løgnene hvis du vil lese dem; http://snaphanen.dk/2016/10/26/187469/ Ha en fin dag:)

   • jasminum

    Han har ikke stengt deg ute; innlegget finnes idag. Du skulle med fordel slette det fra snaphanens blogg. Tror knapt han setter pris på det. Vær litt feig for en gangs skyld, hilsen tante Sofie. Jeg har forresten oppdatert mitt innlegg der, og skulle gjerne hatt svar fra økonomikyndig person 🙂

   • invernes

    Heldigvis var det bare tekniske problemer da Oliver 🙂

 • Ann O Nym

  Har våre politikere mistet forstanden? Jeg finner ikke ord.

 • Flemming Petersen

  FN detaljstyrer :/

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!