En svensk domstol har forkastet en sak mot en muslimsk man som ble anklaget for å oppfordre til hat med å flagge med  IS-flagget fordi det ikke er «hatefulle ytringer». Naziflagg er fortsatt forbudt.

23-åringen fra Laholm i Halland kommune har postet et foto av seg selv som poserer med flagget på sin Facebook-profil i Desember 2015, men fjernet det etter det ble rapportert til politiet i mars.

Den syriskfødte mannen risikerte å bli siktet for å oppfordre til rasehat, men aktoren Gisela Sjovalls sa at hun har tatt beslutningen om å droppe tiltalene «etter en nøye overveining fram og tilbake», sier Hallandsposten.

 

Sjovalls sa at å veive med IS-flagget ikke kan bli tolket som hatkriminalitet fordi det ikke er et uttrykk om respektløshet ovenfor noen etnisk gruppe eller minoritet, for eksempel den samme måten swastikaen kan tolkes som et symbol for rasehat. Isteden er IS, i følge Gisela, «mot alle som ikke hører til IS».

Mannens forsvarer, Björn Nilsson, insisterte på at hans klient ikke er noen supporter av IS, og mente flagget hadde vært et symbol for islam for hundrevis av år før IS tok det, ifølge GP.

Kilde: RT.

ektenyheter