Sanna Sarromaa med hardt angrep på norske lærere i kronikk

Senterpartiet og Utdanningsforbundet vil melde Norge ut av PISA-testen, hvor 60 land deltar. Dette er å slå nok et slag for middelmådigheten i det såkalte kunnskapssamfunnet.

Utdanningsforbundet rir altså igjen.

Først var det ikke så farlig hvor mange studiepoeng gamle lærere hadde i undervisningsfagene: 0, 15, 30 og 60 studiepoeng ga tilsynelatende den samme kvaliteten, bare man var utdannet lærer og hadde pedagogikken – og dermed formidlingsevnen – i orden. Realkompetanse i faget var godt nok for Utdanningsforbundet, og derfor øyensynlig godt nok for elevene.

Deretter var det ikke farlig om hva slags karakter lærerstudenter hadde i matematikk. Karakteren fire var i alle tilfeller altfor høy, til tross for at det dreide seg om det enkleste matematikkfaget, basert på intet mer enn ungdomsskolematematikk. Hvorfor skulle kommende lærere kunne mer matematikk enn sine elever? Bortkastet, det også.

For Utdanningsforbundet virker ikke lærernes fagkompetanse å være viktig, bare lærerne har denne magiske evnen til å lære bort, formidle og virkelig se eleven.

Det er ikke uten paradoks at Utdanningsforbundet bærer nettopp det navnet når de så til de grader bestreber seg etter å skjære over grenen det sitter på, gjennom å kjempe for at verken lærere eller lærerstudenter skal behøve å kunne så veldig mye. Nå skal visstnok heller ikke elevene behøve å kunne så mye.

Det nye fra Utdanningsforbundet nå er nemlig ønsket om å melde Norge ut av PISA-undersøkelsen! Mer enn 60 land deltar i undersøkelsen.

Det var Senterpartiets stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien – selv en lærer – som først kom ut med tanken om å trekke landet ut av PISA. Hun har lovet et konkret forslag på bordet på Stortinget. Ikke overraskende, for hun har – akkurat slik som Utdanningsforbundet – tidligere motsatt seg mot de nye kompetansekravene for lærerne. Nå mente Wøien at Norge måtte ha «baller nok» til å stole på seg selv og den skolen som er blitt utviklet her til lands.

Hun mente videre at norske elever var gode, blant annet i demokratifølelse. Det stemmer at norske elever har skåret internasjonalt sett høyt på demokratiforståelse. Når de imidlertid ikke skårer særlig høyt på noe annet, jubles det fremdeles hemningsløst over denne femteplassen – som for øvrig er fem år gammel.

Utdanningsforbundet, med leder Steffen Handal i spissen, var raskt ute med å støtte Senterpartiets utspill. Handal mente at 16 år med PISA var nok.

Les hele kronikken “Utdanningens Nord-Korea” i VG

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Nå skal visstnok heller ikke elevene behøve å kunne så mye, nei vi skal jo bli en banan stat.

  • Lone Wolf

   At elevene ikke behøver å kunne så mye , er ikke bare noe som gelder i Norge, for dette er internasjonalt, og etter et nytt program som kalles for common core og som er utviklet i USA.

   For dette er et pk-program hvor elevene kun skal lære politisk korrekt statlig propaganda, og de skal læres opp til å bli lydige slaver for staten i mye større grad enn i dag.
   Barn og ungdom skal også lære kun det som makthaverne mener er nødvendig for det fremtidige arbeid de skal gjøre for makthaverne.

   De skal mao læres opp til et liv som umælende og lydige slaver for de jødiske makthaverne i den kommende jødiske nye verdensorden.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!