Per Fugelli innrømmer å ha tatt feil

Det startet med en debatt om barnebruder på NRK i februar, og fortsatte med en kronikk i Dagbladet.

Samfunnsdebattant Kadra Yusuf gikk hardt ut mot professor i sosialmedisin, Per Fugelli (73), og hevdet blant annet at han manglet forståelse for viktigheten av religionskritikk

Da fulgte Fugelli opp med å invitere Yusuf til debatt på Litteraturhuset i Oslo, i forbindelse med hans nye bok om fremmedfrykt og rasisme.

Heller ikke der ble de to samfunnsaktørene enige.

– Jeg er enig med Per i veldig mye, men har vært uenig i hans tanker om innvandringspolitikken, sier Kadra Yusuf når hun møter Per Fugelli igjen, denne gangen i «God morgen Norge».

Hun mener det er feil ikke å snakke om kulturkonflikter.

– Det er dette med å ikke kritisere de religiøse, og at vi skal være så snille med hverandre. Han har ikke villet ta de store debattene i fare for å gi Frp poeng, hevder Yusuf.

– Er dette raushet som er gått for langt?

– Det er ingen ekte raushet når man ikke kan snakke om både det gode og det dårlige. Jeg synes det blir en feilslått raushet, sier Yusuf.

– Jeg er glad for kritikken. Jeg tror til og med at jeg, en syttitre år gammel mann, kan lære av den. Jeg synes Kadra er et flott eksempel som kommer hit og prøver å oppdra landet, prøver å oppdra Per. Hun har rett. Jeg tror at jeg fra nå, lært av Kadra, vil være mer åpen for å kritisere, sier han.

Han hevder videre at han har vært taus, og forklarer det på følgende måte:

– Det er så jævla mange som kaster dritt på innvandrere og muslimer, og kanskje har jeg derfor tatt for lett på, sier Fugelli.

Nå ønsker han diskusjon rundt temaene der han selv mener han har vært fraværende.

Les mer hos TV2

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Viking

  Leste jeg riktig? En muslim som ønsker at vi skal rakke ned på Islam?? Nå står itt væra te påske :/

 • Viking

  FN foreslår Antonio Guterres som neste generalsekretær (sjef red.anm.) i FN.
  Hva jobber han med nå? FNs høykommissær for flyktninger!!! Nå skal det bli månelyst!! Fy F

 • Rekt

  Fugelli er en tosk som tror at hvis man er slem nok mot “rasistene” så vil alle til slutt ende opp med å holde hender og synge “deilig er jorden.” Alle ting han sier, som de fleste liker han for, er stort sett betraktninger med fundament i gammeldags kristen tro – å snu det andre kinn til.

  Til det kan jeg si “den som bare gir og gir ender til slutt opp som fant.”

  Verden vil bedras, helst av slike godhetstyranner som han, eller folk som later som de er det.

  • Oliver Langeland

   Man skal være klok for å håndtere en løgn. En tosk bør heller holde seg til sannheten. -Norman Douglas

   Det er flott at dem står frem med sine løgner og propaganda. Det vil være bevis til etterkommerne over svikerne sammen med Grunnlovene og forandringene av dem..

 • Viking

  Russiske fly med atomvåpenkapasitet er blitt fulgt av F-16 fra fire land langs norskekysten til Spania og tilbake til Russland. Russerne ønsker en konfrontasjon og det smeller antageligvis snart. Den umodne psykopaten Putin truet jo med atomvåpen som vi husker nåt han inntok Ukraina/Krim halvøya. Nå er den uløselige konflikten i Syria så betent at vi kan forvente oss hva som helst. Jeg tror Putin er villig til å ofre hele din egen befolkning i et kamikaze atom-angrep på USA. Dette vil dog berøre oss alle med milliarder av døde.

 • Røyksopp

  Fugelli har drevet en skitten hatkampanje.

  • Oliver Langeland

   Peer, du lyver! -Henrik Ibsen

   Joda, han er en av mange som har bedrevet med hatkampanje, men hvem har ikke det? Propagandaen går på høygir og vi blir styrt av media og deres eiere. Samarbeidet med mellom de store internasjonale selskapene og myndigheter er fascisme og vi, folket blir tapere..

   If people in the media cannot decide whether they are in the business of reporting news or manufacturing propaganda, it is all the more important that the public understand that difference, and choose their news sources accordingly. -Thomas Sowell

   GREEN DAY LYRICS
   “American Idiot”

   Don’t wanna be an American idiot.
   Don’t want a nation under the new mania
   And can you hear the sound of hysteria?
   The subliminal mind fuck America.

   Welcome to a new kind of tension.
   All across the alienation.
   Where everything isn’t meant to be okay.
   Television dreams of tomorrow.
   We’re not the ones who’re meant to follow.
   For that’s enough to argue.

   Well maybe I’m the faggot America.
   I’m not a part of a redneck agenda.
   Now everybody do the propaganda.
   And sing along to the age of paranoia.

   https://www.youtube.com/watch?v=a1BS7XnEZqc

 • Viking

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/180-000-flere-er-uten-jobb-lo-advarer-mot-trygdebombe/a/23812457/

  Jeg lurer på hvor mange av disse 180000 som er nye landsmenn?? 100000 kanskje?

 • Per Ståle Bratsberg

  Har lenge vært svært skeptisk til denne Fugelli, men han er vel bare alderdomssvekket og derfor snakker bare tøv og han er vel av den grunn ikke tilregnelig.

  • Viking

   Han har sagt akkurat det samme siden 1978 😉

   • kenneth hovestøl

    He he, :))

   • Psilly

    Hadde han som foreleser på Blindern på 80-tallet, samme greia da, men han var flink til å engasjere salen, det skal han i det minste ha.

 • Lone Wolf

  Det er på tide at Per Fuggeli begynner å lære.

  Han skulle lært lenge før han ble 73 år, men det heter jo at så lenge det er liv så er det håp.

  Når han så sier for å unnskylde seg at “det er så mange som kaster dritt på innvandrerne” så er han igjen tilbake i det gamle sporet, så jeg tror likevel ikke det er så mye håp.

  Det Fuggeli burde lære seg er at de fleste kaster ikke dritt på innvandrerne. Folk kritiserer islam og muslimer, og med rette, og Fuggeli burde undersøkt litt om hvorfor folk kritiserer islam og muslimer.
  Folk påpeker også at den muslimske invasjonen vil føre til at vi blir en minoritet i eget land, og at islam ødelegger Norge og innfører helt andre verdier og en helt annen kultur, som ikke er forenelig med norske verdier og norsk kultur.
  Han burde også lagt merke til at folk ikke nødvensigvis har noe imot innvandrere generellt, men at det er muslimer flk ikke vil ha i landet.

  Hvis Per Fuggeli hadde vært professor som han kaller seg, så ville han brukt hodet til å tenke med.
  Men han er ikke professor, han er bare en sosialist med en politisk agenda, og som alle sosialister så tenker han ikke for hodet hans er fylt av ideologi, og alt han sier er for å fremme den gjeldende politiske agenda, som er felles både for politikerne, politikernes arbeidsgivere og sosialister.

  Og den politiske agenda er slik som Thomas Hylland Eriksen sa det for noen år siden:

  “Målet er å omdefinere Norge”. Og: “Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slikat den aldri kan kalles majoritet lenger”.

  • Viking

   Akkurat denne teorien støtter jeg. For hver niende høytflyvende konspirasjon har du en down to earth. Denne var fin Lone Wolf 🙂

 • Albin Kristiansen

  Når Fugelli får motbør for ting han har sagt, kommer han ut i media og sier at han mente noe annet. Eller så vil han ha medynk og sier han at han har blitt så syk at nå skal han dø. Og nå kommer han og sier at han har tatt feil… igjen…

  At NRK og andre er mikrofonstativ for denne mannen, sier veldig mye om dem selv.
  Det er alltid noen som kommer med sprø meninger om ting. Men media som bringer det frem, har selvfølgelig ansvaret for å ha gitt dem en stemme.

 • invernes

  Per Fugelli innrømmer å ha tatt feil, problemet er at vedkomnmende er en stor feil, haha det svinet vil ende i en grav med alle sine vanvittige løgner.
  Løgneren

  Per Fugelli burde det stå på hans gravstein.

  • Viking

   Hva ellers skulle det stå på gravsteinen hans?

   Løgner?

   • invernes

    Løgner og landssviker kanskje ?

    • Viking

     ‘Ja, her ligger endelig sosialist ekstremisten, løgneren og landssvikeren Per Fugelli. Noen lot seg lure av hans tilsynelatende sympatiske vesen men under fåreklærne så var han djevelen sjøl. Takk for ingenting og i beste fall for å ha laget livene til nordmenn til et levende helvete’

 • Viking

  Brei Grandis i harnisk over det manglende såkalte grønne skiftet i statsbudsjettet. Erna flirer i valkene, hun har endelig begynt å gi F i tøysepartiene, bra Erna, jeg tror hun skiter i om regjeringen blir felt,
  hun er pisslei tøysepartiene ;))

 • Viking

  Dette er så lavt og feigt at jeg ikke har ord 🙁

  http://www.dagbladet.no/nyheter/eldre-kvinne-utsatt-for-overfallsvoldtekt-i-baerum-pa-lyse-dagen-na-ber-politiet-alle-som-har-vaert-i-omradet-om-a-melde-seg/63947317

  Ny landsmann?

  Merk dere hvordan både Dagbladet og politiet ikke vil si sannheten og prøver å skjule at det er en muslim-araber/neger-svinepels :/

  • invernes

   Feighet er blitt den nye religionen i Norge.

   • Lone Wolf

    Det er fordi Norge er fullt av slike feige pk-ere og landssvikere at vi i realiteten allerede har misten vårt land til islam

  • Lone Wolf

   Det utrolige er at politiet virkelig er så dumme at de ikke forstår at løgnen vil bli gjennomskuet.For bare det at de legger vekt på at “hudfarge er ukjent” viser at hudfargen var mørk.
   En annen ting er at det her dreier seg om en voldtekt, og kvinnnen lunne derfor ikke ha unngått å se hvilken hudfarge mannen hadde hvis det da ikke var mørkt eller hun var bevisstløs.
   Men siden hun så hvilken hårfarge mannen hadde, så var det ikke mørkt og hun var ikke bevisstløs.

   Hvordan politiet kan være så dumme at de ikke forstår at løgnen deres blir avslørt øyeblikkelig av folk med gjennomdnittlig intelligens, er utrolig. For hvordan kan noen se hvilken hårfarge en mann har uten og også se hvilken hudfarge han har ?

   Politiet burde jo også forstå at når de legger vekt på å si at hudfargen er ukjent, så er det nesten som om de hjadde sagt at hudfargen var mørk.

 • Røyksopp

  Fuggelli er en narsissist som vender kappen etter vinden.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!