Det startet med en debatt om barnebruder på NRK i februar, og fortsatte med en kronikk i Dagbladet.

Samfunnsdebattant Kadra Yusuf gikk hardt ut mot professor i sosialmedisin, Per Fugelli (73), og hevdet blant annet at han manglet forståelse for viktigheten av religionskritikk

Da fulgte Fugelli opp med å invitere Yusuf til debatt på Litteraturhuset i Oslo, i forbindelse med hans nye bok om fremmedfrykt og rasisme.

Heller ikke der ble de to samfunnsaktørene enige.

– Jeg er enig med Per i veldig mye, men har vært uenig i hans tanker om innvandringspolitikken, sier Kadra Yusuf når hun møter Per Fugelli igjen, denne gangen i «God morgen Norge».

Hun mener det er feil ikke å snakke om kulturkonflikter.

– Det er dette med å ikke kritisere de religiøse, og at vi skal være så snille med hverandre. Han har ikke villet ta de store debattene i fare for å gi Frp poeng, hevder Yusuf.

– Er dette raushet som er gått for langt?

– Det er ingen ekte raushet når man ikke kan snakke om både det gode og det dårlige. Jeg synes det blir en feilslått raushet, sier Yusuf.

– Jeg er glad for kritikken. Jeg tror til og med at jeg, en syttitre år gammel mann, kan lære av den. Jeg synes Kadra er et flott eksempel som kommer hit og prøver å oppdra landet, prøver å oppdra Per. Hun har rett. Jeg tror at jeg fra nå, lært av Kadra, vil være mer åpen for å kritisere, sier han.

Han hevder videre at han har vært taus, og forklarer det på følgende måte:

– Det er så jævla mange som kaster dritt på innvandrere og muslimer, og kanskje har jeg derfor tatt for lett på, sier Fugelli.

Nå ønsker han diskusjon rundt temaene der han selv mener han har vært fraværende.

Les mer hos TV2

ektenyheter