Pengebruken øker i rekordfart.

Oljefondet vil være tomt for penger om 27 år dersom økningen i oljepengebruken fortsetter med dagens tempo, viser beregninger som Klassekampen har fått utført.

Det er avtroppende sjeføkonom i DNB Markets og påtroppende sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum, som har gjort regnestykket for Klassekampen. Spørsmålet var opprinnelig stilt fra Arbeiderpartiet til Finansdepartementet i forbindelse med budsjettarbeidet på Stortinget, men Siv Jensen (Frp) nekter å svare.

– Det gir lite mening å lage slike beregninger, lyder begrunnelsen som er gjengitt i avisen. Aps finanspolitiske talsperson Marianne Martinsen mener at Jensen forsøker å vri seg unna en ubehagelighet.

– Å svare at et slikt regnestykke ikke gir mening, er en innrømmelse av at oljepengebruken er helt ute av kurs, sier hun til avisen.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter