Torsdag kveld skrev polske Henryk Malinowski et desperat rop om hjelp på en Facebook-gruppe som har fått hard medfart den siste tiden.

«Mannegruppa Ottar» har denne uken blitt kritisert for gjentakende, grov hets av blant annet Ingrid Jackson (20) og Sophie Elise Isachsen (21). Ordfører i Tinn kommune, Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, gikk knallhardt ut mot gruppa og ba alle om å melde seg ut.

Men for Malinowski, som vanligvis bor i Oslo, har gruppen vist seg å bli en redning. I 2013 ble den nå 15 år gamle sønnen hans, Maximilian, diagnostisert med ondartet hjernekreft. Han ble operert samme år, men i april i år fikk han tilbakefall. Kreften hadde spredd seg.

– Dette er helt vanvittig, det virker som en drøm. Jeg føler jeg er med i en film, det er helt utrolig, sier Henryk på telefon fra Warzawa til TV 2.

På under 12 timer har han nemlig fått inn snart 100.000 kroner fra medlemmer av «Mannegruppa Ottar». Og pengene kommer godt med. Bare i transportutgifter mellom Norge og Polen, der Max får behandling, forteller Henryk at de har brukt 150.000 kroner de siste årene.

– Oppholdet i Warszawa er dyrt, og alle reisene mellom Oslo og Polen har vi måttet dekke selv. Det har vært ødeleggende for økonomien.

Derfor bestemte han seg torsdag for å skrive innlegget på den kontroversielle gruppen. I løpet av et halvt døgn har det kommet over 400 kommentarer, og skjermdumper fra medlemmer som har Vippset penger til Henryk.

– Det har eksplodert på nettet og pengene begynte å hagle inn med en gang jeg oppga nummeret til Vipps-kontoen. Jeg er helt svimeslått. Det er ofte småbeløp på 50 og 100 kroner, men det er mange! forteller faren.

– Jeg må klype meg i armen, for dette virker som en film! Jeg er overlykkelig!

Han presiserer at de nå skal være forsiktige med hva de bruker pengene på, men at det kommer til å gå til utgifter som husleie og flyreiser for å sikre at Max får behandlingen han trenger.

Les mer hos TV2

ektenyheter