Hillary Clinton foreslo å drepe Julian Assange med drone etter å ha vært under stort press for å legge lokk på Wikileaks.

Ett år inn i president Barack Obamas første periode var Wikileaks plutselig ansett for å være et ustyrlig monster som ødela for USAs utenrikspolitikk og innsamling av etterretningsinformasjon.

Clintons utenriksdepartement ble lagt under press fra Obama og hans indre sirkel i det Hvite Hus, og tilogmed statsledere internasjonalt, for å prøve og hindre Assanges publisering av dokumenter. Og hvis det feilet, så ville de lage en strategi for å minimere adminstrasjonens offentlige ydmykelse over innholdet i dokumentene. I Clintons morgenmøte i November med statens toppfolk  la de fram forslag om hvordan de skulle stoppe eller forhindre Wikileaks spredning av informasjon. Det var da den frustrerte Clinton, ifølge kilder, kom med den omdiskuterte forespørselen:

«Kan vi bare drone den fyren?», spurte Clinton i fullt alvor. Alle i rommet begynte å le, men latteren stilnet raskt etter Clinton fortsatte med å prate i en alvorlig tone, sa kilder. Clinton sa at Assange var et relativt mykt mål som «vandret rundt» fritt og «rakk nese» uten frykt for represalier fra USA.

 

 

Les mer i True Pundit.

 

ektenyheter