Foto: Shah Rukh Khan / Wikimedia Commons

To biler av merket BMW brant utenfor en boligblokk på Mortensrud natt til tirsdag. Vitner skal ha sett to personer løpe fra åstedet.

Det var like før midnatt natt til tirsdag at beboerne i Blakkens vei på Mortensrud oppdaget at det brant lystig i to BMW-er på gjesteparkeringen like utenfor blokka. Politiet kom snart til åstedet og vitner kunne fortelle at de hadde sett to personer med ryggsekker og hetter over hodet løpe fra åstedet. Noen timer senere hadde politiet pågrepet en mann i 20-årene som mistenkt i saken. Operasjonsleder Rune Ullsand hos Oslopolitiet kunne bekrefte overfor Dagsavisen at saken etterforskes som mulig påsatt.

Sprer frykt

Brannen hadde startet under panseret på den ene bilen og trolig smittet over på bilen som var parkert ved siden av. Området er bebodd av mange barnefamilier, og Dagsavisen møtte i går flere som uttrykte frykt for ildspåsettere i nabolaget.

– Jeg skulle akkurat til å gå og legge meg da kona sa det brant i to bilder utenfor blokka. Først ble jeg bekymret for at det kunne være mine biler, men det var det heldigvis ikke, sier Bkazej Bonin til Dagsavisen.

Gufs av Malmö

Jeanette Pettersen, som er mor til to barn på 8 og 4 år har hittil ikke oppfattet nabolaget som veldig utrygt men er tydelig på at de har vært belemret med mange innbrudd og tyverier, såpass mye at garasjen, som har ødelagt garasjeport, nå er blitt utstyrt med overvåkingskamera. Mulighetene for at brannen eventuelt kunne være del av et kriminelt hevnoppgjør virker skremmende.

 

Les mer i Dagsavisen.

ektenyheter