Pentagon krever at flere tusen amerikanske krigsveteraner betaler tilbake bonusene de fikk for å ha deltatt i krig.

Nesten 10 000 tidligere soldater, som alle fikk 120 000 kroner eller mer i bonus for å ha kriget i Irak og Afghanistan, må nå betale hele beløpet tilbake, melder Los Angeles Times.

Kravet bunner i avsløringer om svak styring, overkompensering og svindel fra ledelsen i militæret i California. De lukrative bonusene skulle opprinnelig kun gis til soldater som takket ja til svært risikofylte oppdrag, men ettersyn viser at lokale myndigheter i California var for liberale i utdelingen av midlene.

Soldatene som fikk bonusutbetalingene for å ha deltatt i flere krigsoperasjoner sier Pentagon nå går tilbake på en avtale som er mer enn 10 år gammel. De hevder også at myndighetene bare gjør den økonomiske situasjonen til landets veteraner verre.

– Disse bonusene ble brukt for å holde folk i militæret. Det er folk som meg som nå blir rævkjørt, sier Cristopher Van Meter til LA Times.

Den tidligere kapteinen tjenestegjorde i Irak og forteller at han refinansierte lånet på boligen sin for å kunne betale tilbake pengene hæren mente han skyldte dem. Van Meter fikk purpurhjerte for sin innsats i Irak.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter