Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at spaltisten Amal Aden skrev om innvandrere som ikke vil jobbe på grunn av sin tro. Ifølge Aden skrudde hun av mobiltelefonen etter å ha mottatt 322 trusler.

I forrige uke skrev den somaliske skribenten et innlegg i Dagbladet om innvandrere som kommer til Norge, men som ikke har noen tanke om å la seg integrere i det norske samfunnet. De er heller ikke interessert i å ta en jobb av religiøse grunner, men er derimot svært glade i pengene de får i stønad fra Nav.

– Jeg har fått 322 trusler. Jeg sluttet å sjekke og å lese dem. Jeg har ikke tid til dette. Det blir latterlig, rett og slett, jeg har ikke ord, sier Aden til Dagbladet.

Truslene har blant annet gått ut på at hun bør steines, gruppevoldtas og drepes. Hun sier at innlegget hennes er feil oversatt til somali, og at det er bakgrunnen for mange av truslene.

– Vi skal respektere religiøse, det er ikke det det handler om. Men hvem skal forsørge dem hvis de ikke vil jobbe av religiøse grunner? spør Aden.

Også personer som jobber innen flyktningfeltet har reagert på utspillet og mener Aden ødelegger for integreringen.

Saken er dekket i Aftenposten

ektenyheter

7 KOMMENTARER

  1. Rent teknisk burde det være en smal sak for politiet å spore opp disse 322 kriminelle og arbeidssky niggerne. Trusler og NAV-snylting kvalifiserer til arrest i jern, bøter og deportasjon. Får håpe Listhaug får denne alvorlige saken på bordet snarest mulig.

  2. På en bisarr måte forstår jeg de som har truet. Hadde jeg gått hjemme hele dagen og fått penger fra NAV for å gjøre ingenting hadde jeg også fått panikk om noen hadde prøvd å frarøve meg idyllen.
    MEN dette illustrerer jo problemet, vi syr puter under latskap, vi deler ut penger til de som ikke gjør en skit. VI STILLER IKKE KRAV. I tillegg er ikke skjeggapene og hottentottene helt uten skyld heller, noen er rimelig late. MEN VI, norske myndigheter må begynne å sette grenser og stille krav OG snurre igjen pengesekken. Forskerne mener at oljefondet er tømt i rekordfart om dette fortsetter :/

    • Helt enig. Flyktninger med innvilget opphold og andre utlendinger i Norge har ikke rett til sølvskje rett ned i velferds-gullgryta. De skal jobbe! Imens de venter på å å få tildelt høvelig arbeid kan de få matkuponger. Punktum. Statsborgerskap må også bli mye mer restriktivt. Minimum 20-30 års fast fulltids arbe, pluss plettfri vandel og bestått norsk språkprøve.