Dom falt idag i Jæren tingrett: Frisør Merete Hodne ble dømt for diskriminering av den etnisk norske konvertitten Malika Bayan som tidligere het Charlotte Antonsen. Men nå er det kommet frem at aksjonen var en planlagt provokasjon.

Document.no har kontaktet det aktuelle vitnet som kommenterte i følgende skjermdump

og skriver følgende:

«Document kontaktet dette vitnet for å få denne observasjonen bekreftet og ringte ham søndag ettermiddag. Jada, dette kunne han bekrefte. De syv personene hadde bestått av Malika Bayan samt en annen hijabkledd jente, to andre norske jenter, to gutter på 16-17 år og til slutt en eldre kar på 65-70 år som var høy og blond. De hadde ankommet med toget til Bryne fra Stavanger. Det var den eldre mannen som ga de to hijabkledde jentene instruksjoner om hva de skulle gjøre, forteller vitnet. De snakket alle norsk med vestlandsdialekt.»

Det har ikke manglet på indisier på at aksjonen var en provokasjon, salongen ligger angivelig et stykke unna der Bayan bor og det er mange andre salonger i området. Det høres også usannsynlig ut når Bayan nekter for å vite hvem Hodne var i et relativt lite lokalsamfunn. Hodne er en kjent islamkritiker som tidligere har uttalt seg krasst i offentligheten.

Nå kan det se ut som endelige bevis foreligger for at aksjonen var planlagt av flere med mål om å ta islamkritikeren Hodne med rettsvesenet som virkemiddel. Gitt vitnets beskrivelse av aksjonsgruppens sammensetning kan i hovedsak venstreekstreme etnisk norske aktivister ha stått bak.

 

 

ektenyheter