Foto: Shah Rukh Khan / Wikimedia Commons

Minst 15 biler ble satt fyr på i Malmö søndag kveld, opplyser politiet i den sørsvenske byen. Også natt til lørdag var det mange bilbranner i byen.

– Vi har flere biler i brann akkurat nå, sier Torbjörn Krokstrøm, en leder ved legevakten da avisen nådde ham kort tid etter den første bølgen av alarmer rundt halv ett-tiden.

Ifølge Marie Keismar, vakthavende ved Malmö-politiet, brant et «større antall biler» ved Jespergatan Sofiagatan.
– Rasmusgatan også nevnt. Vi er på plass, og jeg har ikke full kontroll så langt. Jeg vet ikke hvor mange, men det er flere stykker, sier Marie Keismar klokka 01.

Bombegruppe tilkalt

Räddningstjänsten hade vid halvfyra-tiden inte kunnat gå fram till bilen på grund av explosionsrisken utan istället har man stått på håll med vattenkanoner för att kyla ned bilen.
-Polisens bombgrupp är på väg dit nu. Det är en servicebil som brinner och de innehåller syrgas och acetylen och allt möjligt, säger Torbjörn Krokström.

Nødetatene var på halv fire-tiden ikke vært i stand til å gå opp til bilen på grunn av faren for eksplosjon, har de stått på vent med vannkanoner for å kjøle ned bilen.
-Politiets bombegruppe er på vei dit nå. Det er en tjenestebil som brenner, og de inneholder oksygen og acetylen og alt, sier Torbjörn Krokstrøm.

Ble spurt om det var satt opp feller for politiet

– Tror du at du har satt en felle for politi og redningstjeneste med disse gassflaskene?
– Nei, den oppfatningen vi har ikke ikke for øyeblikketsier Marie Keismar.

Bombe gikk av ved villa

En kraftig detonasjon kunne høres over hele Malmö den 15. september.  En hel garasjeport var sprengt bort.

Flere politipatruljer ble sendt til adressen. Begge patriljene og teknisk personale var i løpet av natten på stedet og etterforsker saken. Blant annet banket de på dører og snakket med innbyggerne i den berørte eiendommen.

– Vi har mistanke om at detoneringen forårsaket av noen form for eksplosiver. Garasjeporten er mer eller mindre blåst av, sier Jerker Olsson, leder ved Malmö politiet.

Les mer i Sydsvenskan.

ektenyheter