Frp tydeliggjør for første gang sin holdning til norsk EU-medlemskap og sier nå nei, sier nestleder Per Sandberg til Dagbladet.

– Vi har vært for uklare tidligere, folk har ikke visst hva vi har ment. Nå sier vi for første gang nei, som det første partiet på høyresiden, sier Per Sandberg til avisen.

Sandberg leder partiets programkomité og har de siste dagene jobbet med partiets partiprogram fram mot stortingsvalget høsten 2017. Av de helt nye standpunktene i partiprogrammet, er EU-spørsmålet av de tydeligste, skriver avisen.

Sandberg sier store endringer siden EU ble dannet er årsaken til at partiet nå tar et klart standpunkt – mot medlemskap i unionen. Mens EU ble startet som et fredsprosjekt for å hindre krig mellom Europas nasjoner, er unionen nå blitt redusert til å være en kilde til konflikt mellom medlemslandene, sier Frp-nestlederen.

– EU er i ferd med å grave sin egen grav. Da er det ingen grunn til at vi skal spekulere om dette spørsmålet i eget parti lenger, sier Sandberg.

Les mer i VG

ektenyheter