Journalisten Joakim Lamotte intervjuet gråtende jenter som nettopp hadde blitt utsatt for overgrep på festivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården. Da kommer festivalens kommunikasjonsansvarige og avbryter intervjuet. Nyheter Idag ble bedt om å slutte med å ta bilder på festivalen.

Akkurat nå pågår ungdomsfestivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården i sentrale Stockholm. Journalisten Joakim Lamotte var på plass, kjent fra blant annet Uppdrag Granskning. Under festivalen livesender han intervjuer med sin mobiltelefon over sosiale medier der han intervjuer ungdommer om problematikken med sexovergrep. Det forteller han selv på Facebook.

”Unge jenter som ble intervjuet bevitnet om hvordan de blir innestengte framfor scenen av store grupper av gutter som klår på dem. Mange jenter har idag fortalt til meg at dette skjer helt åpenbart uten at noen griper inn», skriver han.

Men intervjet med jentene som nettopp hadde blitt overgrepet ble plutselig avbrutt av festivalens personale. Når Nyheter Idag går fram til Lamotte for å stilla spørsmål, rett etter han ble avbrutt av vakter, blir vi også hindret.

Det virker som vaktene er flinke til å ta affære akkurat i disse tilfellene…

«På toppen av det hele kom en kommunikasjonsansvarlig med en vakt og avbrøt mitt intervju med jentene fordi de ikke vil at jeg skal filme for mye blant publikum,» sier han på Facebook.

Bad også Nyheter Idag med å slutte og filme og fotografere.

Personen som avbrøt Lamotte bad også Nyheter Idag med å slutte og filma og ta bilder på festivalområdet. Han forklarte at ungdommer kunne kjenne seg «utrygge» av att journalister dokumenterte festivalen.

Les mer i Nyheter Idag.

ektenyheter