Ved løpet av mandagskvelden brant ytterligere fem biler i Malmö. Fire i bydelen Rosengård og en i Kroksbäck. Totalt har ti bilbranner oppstått på ett døgn, skriver Sydsvenskan.

Bare i Rosengårdsområdet har 31 bilbranner blitt påtent de seneste to ukene. Men utover det at brannene har skjedd kort tid etter hverandre ser politiet ingen sammenheng mellom hendelsene, mener Ewa-Gun Westford, informasjonsansvarlig hos Politiet region Syd.

«Det jeg kan si er først og fremst at det er alt for mange biler som har brent på kort tid. Men det er ikke bare i Rosengårdsområdet det brenner, det må belyses» sier hun.

«I august er bare 60 prosent av politimennene i region Syd i tjeneste, er det kjent fra en granskning av SVT. Det er en anstrengende feriemåned og politiet tvinges til å prioritere sine ressurser», mener Ewa-Gun Westford.
«Vi har ingen eksraressurser å sette inn pga. brannene. Den ekstrainnsatsen vi har hatt de seneste dagene pga. helgens mange hendelser: Avicci, Bigslap, pride og fotball. Vi har framfor alt satset på å skape trygghet på disse eventene», sier hun.

Politibil i brann på mandag

Politiet rykket ut til falsk alarm. Ti minutter senere fikk de melding om brann. 

«Mennesker som har som oppdrag å hjelpe oss møtes av dette. Hva gjør regjeringen?»

– Leilighetsbråket viste seg å være falsk alarm. Da de kom tilbake til politibilen var den nesten utbrent, sier Ewa Westford, presseansvarlig region Syd til Dagbladet.

Hun sier at de ikke er hundre prosent sikre på hvem som står bak, men etter å ha gjort undersøkelser på stedet og sett gjennom overvåkningsvideo fra området etterlyser de nå en ung mann som de ønsker å hente inn til avhør.

– Vi vet hvem han er og han er mistenkt i saken. Vi ser veldig alvorlig på det som har skjedd fordi det faktisk hindrer oss i å gjøre arbeidet vårt. Når man hindrer ambulanse eller politi blir sjansen mindre for at vi får hjulpet dem som faktisk trenger det, sier Westford.

les mer i Sydsvenskan.

ektenyheter