Minst fem terrorister involvert i Paris- og Brüssel-angrepene fikk velferdsutbetalinger fra staten, rapporterer Wall Street Journal.

Belgiske finansetterforskere som undersøker terrorangrepene fant ut at Salah Abdeslam, som var siktet for å delta i Paris-angrepene, hadde fått 19 000 Euro i velferdsutbetalinger, som ble stoppet bare noen uker før angrepene ble utført i den franske hovedstaden i November, rapporterer WSJ.

Abdeslam skulle egentlig ikke ha mottatt betalinger siden han var deleier i en bar som han drev. Belgiske tjenestemenn sa at dette ikke oppfylte kravet for å få velferdsutbetalinger.

Myndighetene sier at de fem terroristene totalt fikk over 50 000 €.

Tom Keatinge, sjefen for Centre of Financial Crime and Security Studies hos Royal United Service Institute i London, fortalte Wall Street Journal at noe trenger å bli gjort for å ta tak i problemene med velferdssystemet, og han la til at det er sant at «velferdssystemet er sårbart for misbruk for terrorfinansieringsformål».

Imens har de Belgiske myndighetene identifisert studentlånsvindel og forsikringssvindel som måter jihadister kan få penger på i Vesten.

Les mer i RT, WSJ.

ektenyheter