Staten brukte 10 millioner på mattekurs for lærerstudenter – tre av fire strøk

På enkelte skoler strøk over 90 prosent i sommerkurs i matematikk for lærerstudenter.

Ved Høgskolen i Hedmark endte prisen på 300.000 kroner for hver elev som klarte kravet.

Kun 118 av 485 besto forkurset i matematikk for potensielle lærerstudenter. Det er jevnt over dårlige resultater, og ved enkelte skoler er strykprosenten på over 90 prosent.

Søkere som ikke oppfylte kravet om en firer i matematikk, men som hadde minimum karakteren tre, fikk tilbud om å ta gratis forkurs for å kvalifisere seg.

Staten har brukt ti millioner kroner på det landsomfattende sommerkurset.

Høyest pris per kvalifiserte elev var ved Høgskolen i Hedmark, hvor 93,9 prosent strøk. Prisen per elev som klarte kravet var på hele 300.000 kroner, skriver Aftenposten.

2 av 33 elever ved skolen besto. Skolen fikk et statlig tilskudd på 300.000 kroner for hver påbegynte klasse med 30 elever, og fikk dermed 600.000 kroner for kurset. Det betyr at prislappen for hver elev som kan gå videre til lærerutdanningen er på 300.000 kroner.

– Vi er selvfølgelig veldig lei oss for dette resultatet. Vi hadde mange godt motiverte studenter som ikke har fått oppfylt drømmen sin, sier Elin Bakke, prodekan for utdanningen ved HiH til avisen.

Saken er dekket i VG

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • DrD .

  Mange klarer ikke å innse at deres egentlige mål i livet burde være å jobbe på cafe…
  Tusenvis av ingeniører går arbeidsledige. De mangler kompetansekrav for å drive med utdanning, selv om mange av de ville være perfekt for å lære skoletrøtt ungdom om matematikk og andre fag. Hva er ikke bedre enn en lærer som kan knyte det stoffet man skal lære opp mot virkelige bruksområder videre i livet.
  Betal undervisere etter evne, og ingeniører som er flinke til å lære bort burde lønnes betydelig bedre enn en lærer som knapt forstår matematikk.

 • Anne Hansen

  Et trist resultat av overutdanningssamfunnet. Ja, for du trenger faktisk ikke være Einstein for å undervise snørrunger i folkeskolen. Holder plenty med brukbar allmennutdanning og plettfri vandel. He he, jeg må le. Nå må jo ungdommen til og med ha “høgskule” for å passe bleieunger i barnehage. Der før solide husmødre med 0-utdanning gjorde en prima innsats med ungepass må du nå være pedagog og jeg vet ikke hva for å få jobb. For å bli barnehagetante!!! Trist og latterlig.

 • invernes

  Vi trenger millioner muslimer sier Hareide , kamel oppdrett er fremtiden.

 • Derfor velger jeg privat skole fremfor offemtlig

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!