Mannen som er siktet for knivstikkingen i London, der en kvinne ble drept, er en norsk statsborger av somalisk opprinnelse. Det opplyser London Metropolitan Police på Twitter.

Politiet sier videre at han ikke viser noen tegn på å være radikalisert, og de har ikke funnet bevis for at angrepet var motivert av terrorisme. De har tidligere uttalt at mannen kan være mentalt syk.

– Etterforskningen er ikke ferdig ennå, men alt arbeidet vi har utført så langt, peker i stadig større grad mot at angrepet ble utløst av psykiske problemer, sier Mark Rowley i Metropolitan Police ifølge BBC News.

Kripos bekrefter at den siktede er en norsk statsborger på 19 år. Han ble registrert som utvandret fra Norge i 2002, skriver de i en pressemelding.

– Vi er kjent med saken og er i kontakt med britiske myndigheter, sier Frode Andersen, pressekontakt i UD, til Dagbladet.

Det var seint i går kveld en mann gikk til angrep på personer i Russell Square sentralt i London. En amerikansk kvinne i 60-åra døde, mens fem ble skadd.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter