«Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna! Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig», skrev den tidligere ordføreren i en offentlig Facebook-tråd under et avisinnlegg, ifølge Dagsavisen.

Utspillet kom i forbindelse med at tre menn nylig ble frikjent for gruppevoldtekt av en 18 år gammel jente i Hemsedal i 2014.

Den tidligere ordføreren er i dag vararepresentant for Sør-Trøndelag på Stortinget. Hun sier at hun etter frifinnelsen av mennene «lot fingrene løpe i takt med engasjementet» på Facebook.

– Det beklager jeg veldig. Verken jeg eller noen andre bør skrive noe som kan bli oppfattet som oppfordring til vold, sier Slungård til NRK.

Den første delen av Facebook-statusen står hun fortsatt inne for.

– Jeg står inne for at jeg ble fryktelig sint, lei meg og redd når jeg leser at det er mulig å gå fri, sier Slungård til NRK.

Mennene ble frikjent av mindretallet av dommerne i Borgarting lagmannsrett. Saken har vakt oppsikt og sterke reaksjoner. Slungård mener rettssystemet i Norge bør debatteres.

– Mennene er frikjent, så det er ikke det som er diskusjonen. Diskusjonen bør være om vi har et rettssystem som er godt nok, sier Slungård til NRK.

– Er du redd for at kommentaren din skal påvirke din politiske karriere fremover?

– Det har jeg ikke tenkt over. Jeg har slettet innlegget nå, og er lei meg for at jeg skrev det jeg skrev. Jeg har ikke reflektert over om dette vil påvirke karrieren min, sier hun til NRK.

Ekte Nyheter merker seg en påfallende sterk offentlige fordømmelse i denne saken hvor tre etniske nordmenn er frikjent for en gruppevoldtekt under tvilsomme omstendigheter, kontra overgrep- og voldtektsaker hvor migranter har stått bak. De sistnevnte har endog blitt hemmeligholdt i Norge, SverigeTyskland og Østerrike.

ektenyheter