Hendelsene skjedde natt til torsdag forrige uke i sentrum av sørlandsbyen Mandal.

Omar Klekel (27) og hans venn Ali var på vei hjem etter å ha gått en tur på kveldstid.

Plutselig begynte en gjeng å rope etter dem.

De sa ting som «Hvorfor er du i landet vårt?» og «Du bør kastes ut». Jeg sa til Ali at vi bare skulle gå videre, og at vi ikke var interessert i bråk, forteller Omar til Dagbladet via en tolk.

Deretter skal han ha blitt angrepet – angivelig helt umotivert. Saken ble først omtalt av Lindesnes Avis.

– En mann la armen rundt nakken min og slo meg i ansiktet. En annen begynte å sparke. En tredje filmet, mens en jente sto og lo av situasjonen. De stanset ikke før min venn Ali sa at han ville ringte politiet, og tok opp telefonen. Da løp de, forklarer han.

Han husker lite av hva som skjedde etterpå, men sier han våknet opp på sykehuset i Kristiansand, hvor han var innlagt fram til lørdag.

Voldsepisoden mot Klekel er ikke den eneste i Mandal sentrum natt til torsdag. Omtrent samtidig ble en mann av utenlandsk opprinnelse også julet opp på et annet sted i sentrum av byen.

Ifølge politiadvokat Hellek Rue skal de antatte gjerningspersonene ha ropt rasistiske ting til denne mannen også.

To menn er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og grov kroppskrenkelse i voldsepisodene, som politiet mener at har skjedd uavhengig av hverandre.

– Det er to hendelser to forskjellige steder i sentrum på samme tid. Vi har pågrepet en mann i 30-årene i den ene saken og en mann i 20-årene i den andre. Ingen av dem har erkjent straffskyld, sier Rue til Dagbladet.

Han er forsiktig med å røpe detaljer fra etterforskningen, men opplyser at den eldste av de siktede mennene er en kjenning av politiet.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter