Fredag kveld skal en jente på 17 år ha blitt utsatt for en overfallsvoldtekt.

Overfallet skal ha skjedd på en liten gangvei ved Lehmkuhlhallen, ved siden av Norges Handelshøyskole i Sandviken.

– Hun kom med buss fra byen, og gikk av bussen ved Handelshøyskolen cirka klokken 20.40. På vei hjem så hun en mann som stirret på henne. Slik ble hun først oppmerksom på ham, sier Jannike Bremar Johannessen ved vold- og sedelighetsseksjonen i bergenspolitiet.

De etterforsker nå saken.

Etter blikkontakten gikk jenten hjem, har hun forklart i avhør. En time senere var hun ute igjen, blant annet for å handle på en Statoil-stasjon som ligger ved Handelshøyskolen, et par hundre meter fra gangveien.

– Da hun var på vei hjem igjen, var den samme mannen der. Da skal overfallet og voldtekten ha skjedd, sier Johannessen.

Overfallet skal ha skjedd på en gangvei fra treningshallen og til Jægerbakken, mest sannsynlig i tidsrommet 21.45 til 22 fredag kveld. Gangveien er den naturlige veien å gå for dem som skal gå fra NHH i retning Bergen sentrum.

– Han tok kontakt med henne, og det ble brukt noe makt. Så gjennomførte han en voldtekt, sier Johannessen.

Bistandsadvokaten til 17-åringen, Ellen Eikeseth Mjøs, kaller saken svært alvorlig.

– Jenten er naturlig nok preget av det som har skjedd, sier hun. Mjøs ønsker ikke å si noe ytterligere om saken nå.

I avhør har 17-åringen gitt en beskrivelse av en mann trolig mellom 30–45 år. Han skal ha utseende fra Midtøsten.

– Han er beskrevet som rundt 1.70 høy, med en fortann som er litt skjev. Han gikk i sort bukse og jakke, og muligens en blå T-skjorte. Han snakket gebrokkent norsk, sier Johannessen. De har tirsdag fått inn noen tips, men ingen som så langt har ført til noe gjennombrudd.

Les mer hos Bergens Tidende

ektenyheter