Videoen viste Jeremy Corbyn sittende i gangen i overfylte togkupeer på privatiserte toglinjer. Men overvåkningsbilder fra toget viser at Labour-toppen gikk forbi en rekke ledige seter.

«Traingate», har britiske medier allerede døpt saken. Den startet som et politisk utspill for nasjonalisering av togtransporten fra Labour-leder Jeremy Corbyn. Tidligere i august ble Corbyn filmet sittende i gangen på et angivelig stappfullt tog fra London til Newcastle.

– I dag er dette toget helt stappfullt, sier Corbyn i et videoopptak fra den tre timer lange togturen. Sittende i bagasjehyllen i enden av en togkupé langer han ut mot for få togavganger og for høye priser på togene.

– Er ikke dette et godt argument for offentlig eierskap, avslutter han.

Opptaket ble gjort av et filmteam bestående av frivillige støttespillere som fulgte Corbyn på vei til en politisk debatt i Gateshead utenfor Newcastle.

Men tirsdag offentliggjorde Richard Bransons Virgin Trains, som opererer togstrekningen, overvåkingsbilder av Corbyns togtur.

Bildene viser at Labour-lederen går forbi ledige, ureserverte seter før han setter ned på gulvet. Ifølge Virgin Train skal Corbyn ha gått gjennom hele toget før han satte seg ned og begynte å filme.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter

5 KOMMENTARER

    • Det handler om den store privatiseringen som foregår hvor oligarkene skal eie alt. Hvis de får igjennom alle de hemmelige avtalene som TTIP, CETA, TISA osv så står de internasjonale selskapene over det fysiske menneske samt juridiske personer som nasjoner eller unioner i lovverket. De eier fra før de største selskapene, MSM, banker og sentralbanker; dvs også pengene som produseres fra intet, men er ikke nok for dem.

      Jordens ressurser er som en kake. Over halvparten av kaken er beslaglagt av rundt 60 mennesker. Vi resten 7 milliarder skal dele på et kakestykke som blir mindre for hver dag som går. Da er det nødt til å gå galt!