Videoen viste Jeremy Corbyn sittende i gangen i overfylte togkupeer på privatiserte toglinjer. Men overvåkningsbilder fra toget viser at Labour-toppen gikk forbi en rekke ledige seter.

«Traingate», har britiske medier allerede døpt saken. Den startet som et politisk utspill for nasjonalisering av togtransporten fra Labour-leder Jeremy Corbyn. Tidligere i august ble Corbyn filmet sittende i gangen på et angivelig stappfullt tog fra London til Newcastle.

– I dag er dette toget helt stappfullt, sier Corbyn i et videoopptak fra den tre timer lange togturen. Sittende i bagasjehyllen i enden av en togkupé langer han ut mot for få togavganger og for høye priser på togene.

– Er ikke dette et godt argument for offentlig eierskap, avslutter han.

Opptaket ble gjort av et filmteam bestående av frivillige støttespillere som fulgte Corbyn på vei til en politisk debatt i Gateshead utenfor Newcastle.

Men tirsdag offentliggjorde Richard Bransons Virgin Trains, som opererer togstrekningen, overvåkingsbilder av Corbyns togtur.

Bildene viser at Labour-lederen går forbi ledige, ureserverte seter før han setter ned på gulvet. Ifølge Virgin Train skal Corbyn ha gått gjennom hele toget før han satte seg ned og begynte å filme.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter