– Nasjonalforsamlingen er ikke en lekeplass, svarer Høyre – men slapp et bilde av en Pokémon-figur selv.

– Klokken ni pleier å være et perfekt tidspunkt, sier Torstein Tvedt Solberg (Ap), stortingsrepresentant i Finanskomiteen.

Han har nådd level 18 i Pokémon Go, delvis takket være pokémonene han har fanget på jobb.

– På morgenmøtet til Arbeiderpartiets stortingsgruppe når vi bort til to pokéstops, så her fanger vi et par pokémoner hver morgen, forteller rogalendingen.

Mange kaffepauser

For Solberg er ikke alene om å bruke arbeidstiden på Stortinget til å spille Pokémon. Kommunikasjonsrådgiverne Bjørn Tore Hansen og Morten Kjennerud er begge på level 18, slik som Solberg, og sammen har de utviklet gode strategier for Pokémon-fangsten.

– Hver gang vi henter kaffe, kan vi nå to nye pokéstops som ikke er på Stortinget, og hvis det i tillegg ligger «lures» der, kan det fort bli ganske mange kaffepauser, sier Kjennerud, og ser ned på mobilen.

– Nå ser jeg også at det har dukket opp en «lure» på løven (et pokéstop), så da kan det kanskje passe å ta lunsj snart, fortsetter han.

– Så du frykter ikke at pokémonjakten går utover arbeidet?

– Nei, jeg gjør egentlig ikke det. I hvert fall nå på sommeren må det være lov til å fange noen pokémoner i tillegg til jobben som de ellers gjør, sier Spildrejordet, som selv bare har kommet til level 4.

Høyre også skyldige

Se hva vi fant i stortingssalen! #PokemonGo

A photo posted by Høyre (@hoyre) on

Høyre er da også skyldige i det samme selv om de kritiserte AP for dette.

Les mer i VG her og her.

ektenyheter