– Hvis forsvaret er noe politikerne ikke er interessert i, har de glemt deres primæroppgave, som er å sikre land og folk, sier aksjonist om mobilspillingen til Grande.

I Stortingets høringssal 1 holder utenriks- og forsvarskomiteen onsdag en høring om proposisjonen «Kampkraft og bærekraft – Langtidsplan for forsvarssektoren».

Med andre ord foregår det et viktig møte blant flere av landets folkevalgte om Forsvarets fremtid.

I komitéen sitter Venstre-leder Trine Skei Grande.

Høringen startet klokken 10.00, og 55 minutter senere ønsker møteleder Anniken Huitfeldt å runde av innspillsrunden, for å få spørsmål fra de tilhørende. Da får Liv Signe Naversete (Sp), Kåre Simensen (Ap), Svein Roald Hansen (Ap), Christian Tybring-Gjedde (Frp) og nevnte Grande stille spørsmål.

Videobevis:

– En skandale!

Aksjonsgruppen Styrk Heimevernet er tilstede på Stortinget og reagerer sterkt på at Skei Grande spiller mobilspill under høringen.

– Vi sitter altså inne her og advarer mot det jeg vil definere som en katastrofe for norsk sikkerhet. Det er ikke noe bedre enn det vi var på 30-tallet, og våre fremste politikere sitter og bruker tiden sin på dette. Det er en skandale, og viser at det ikke er rart at det går til helvete med dette landet. Det er helt hinsides. Jeg håper virkelig at hun har brukt tiden sin godt i forkant til å gå igjennom vårt dokument, og at dette var kjent stoff for henne siden hun tok seg tid til å spille. Hvis forsvaret er noe politikerne ikke er interessert i, har de glemt deres primæroppgave, som er å sikre land og folk, sier moderator i aksjonsgruppen Styrk Heimevernet Frode Larsen.

Stortinget på sin side vil ikke komme med en pekefinger mot representant Grande.

– Det finnes ingen offisielle regler for hvordan stortingsrepresentantene skal opptre i høringssaler, slik det gjør for stortingssalen, opplyser seksjonsleder for komitesekreteriatet Mona Bothner overfor TV 2.

Les mer i TV2.

ektenyheter