Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) hevder tiggere i Kristiansand lever godt i hjemlandet.

Tidligere tirsdag skrev Nettavisen om rapporten der varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, hevder at tiggere i kommunen har tjent så mye at de kan bygge hus i Romania.

Kristiansen besøkte Carbunesti i Romania med styreleder i stiftelsen Fra Tiggerkopp, Bjørn Øyvind Fjeld, i juni for å finne alternativer til tigging.

– Rapporten er min reisebeskrivelse fra et fem dagers opphold, det er ikke en formell rapport, understreker Kristiansen overfor Nettavisen.

– Ikke bærekraftig på sikt

I åtte år har han jobbet med tiggeproblematikken som politiker.

– Jeg er ikke for et tiggeforbud, jeg mener det er en menneskerett å be andre om hjelp, men det er ikke bærekraftig på sikt. Det er ikke noe verdiskapning i det å tigge, sier Kristiansen.

– Dette huset eies av en av de som tigger i Kristiansand. BMW’en til høyre i bildet er trolig bilen til lederen for flere av romfolkene i Carbunesti, ifølge rapporten til Kristiansen.

 

415
Dette huset tilhører en av dem som har tigget i Tønsberg, ifølge rapporten til Kristiansen.
– Disse husene er bygd i Calarasi (syd i Romania, ikke Carbunesti) med midler gitt fra Sørlandet. Familien til høyre har nå fått en bolig det går an å bo i. Dette er fattige romfolk som virkelig trenger hjelp, skriver Kristiansen i rapporten.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter