Rolf Hult filmet forbikjøringen sør for Nærbø på Jæren lørdag. Nå vil NSB ta opp hendelsen internt.

Rolf Hult fra Hellvik skulle lørdag til Haugesund for å hente en bobil. Planen var å reise kollektivt.

– Jeg ventet på buss for tog-bussen, men den kjørte rett forbi meg. Dermed gikk jeg hjem for å hente bilen i stedet, sier Hult til Stavanger Aftenblad.

Da han nærmet seg tettstedet Nærbø på Jæren, tok han igjen bussen.

Situasjonen som oppsto sjokkerte Hult:

Bussen ligger bak en traktor med henger og bruker sperrefeltet og motgående avkjøringsfelt for å foreta en forbikjøring. Like etter kommer en personbil imot, men bussen klarer å legge seg inn foran traktoren.

– Jeg synes det er gale. Hadde jeg sittet på bussen, ville jeg tatt det opp direkte med sjåføren. Hva om bilen som kom imot var full av unger?, sier Hult som opplevde forbikjøringen som særdeles farlig.

Ifølge Hult blinket personbilen til venstre. Det kunne skjedd en alvorlig ulykke dersom personbilen hadde kommet til stedet sekunder tidligere.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter