Den australske gatekunsteren Lushsux dekket tidligere i år en vegg på en bygning like utenfor Melbourne med Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Reaksjonene kom raskt.

På veggmaleriet var Hillary nemlig halvnaken, kun iført en vulgær badedrakt i mønstret til det amerikanske flagget med 100-dollarlapper stikkende ut.

Ifølge The Guardian truet myndighetene eieren av bygningen med både bot og rettssak dersom han ikke fikk motivet fjernet.

Også Lushsux selv skulle bøtelegges og Instagram-kontoen hans skal ha blitt slettet etter at han la ut bilde av sitt eget verk med teksten «stupid sexy Hillary».

Til australske 9news sier gatekunstneren at han synes det er mistenkelig at kontoen hans forsvant på samme tidspunkt som Demokratene holdt sitt landsmøte i Philadelphia i USA forrige uke.

– Det er helt greit når jeg gjør et veggmaleri som viser Trump, men med en gang det samme skjer med Hillary Clinton, forsvinner kontoen min.

«Vi mener at dette veggmaleriet er støtende fordi det framstiller en nesten naken kvinne, ikke fordi det er respektløst mot Hillary Clinton, men fordi det ikke er i tråd med vår holdning til likestilling», uttalte sjef for byrådet i Melbourne, Stephen Wall i forbindelse med saken, til ABC News.

Men Lushsux så en annen løsning enn å fjerne motivet, slik byrådet egentlig hadde pålagt eieren: Han malte heller over det byrådet syntes var problematisk i utgangspunktet: Nakenheten.

Igjen stod en tildekket Hillary Clinton, med denne teksten ved sin side:

«Hvis du finner denne muslimske kvinnen støtende, er du en fanatiker, rasist og en seksistisk islamofob».

Les mer i Dagbladet

ektenyheter