Nok en gang skjer det. Politiet har mottatt flere anmeldelser av seksuelle overgrep etter den første dagen av Stockholm-festival.

Festivalen «We are Stockholm» startet mandag, og allerede etter én dag har svensk politi mottatt åtte anmeldelser som dreier seg om seksuelle overgrep. Akkurat det samme skjedde i fjor.

Det melder Sveriges Radio.

Arrangøren og politiet regner med at antallet anmeldelser kommer til å øke, ettersom man har oppfordret folk til å anmelde. Dette til tross for et forsterket vakthold.

– Det finnes ingen «quick fix». Det går ikke an å løse dette problemet på ett år. Dette er et samholdsproblem som finnes på flere stedet enn festivaler, sier prosjektansvarlig Eva Widgren.

Pyntet på sannheten

Overgrep på svenske festivaler har vært et stort tema det siste året. I fjor fikk politiet sterk kritikk for å ha pyntet på sannheten om overgrep på nettopp «We are Stockholm»-festivalen.

I interne notater meldte politiet om alvorlige problemer med overgrep, men til pressen meldte de at festivalen hadde gått pent for seg.

Det viste seg at det i realiteten var anmeldt 19 tilfeller av seksuelle overgrep. Politiet har fått instrukser om å ikke oppgi signalement av politisk korrekte hensyn.

Dagens Nyheter skjulte også faktaene om overgrepene.

Disse overgrepene føyer seg inn i rekken.

Over ti anmeldelser om overgrep på svensk musikkfestival der migranter ble busset gratis inn,

Åtte anmeldte overgrep etter én dag på svensk skandalefestival

Antall anmeldelser øker kraftig etter masseovergrepene på svensk festival

Nye overgrep på festivaler i Sverige

Ung kvinne voldtatt blant publikum under festival i Sverige

Les mer i TV2.

ektenyheter