Foto: Illustrasjonsbilde

Det startet med denne kommentaren fra Aps Anette Trettebergstuen: «Regjeringen har svekket den aktive likestillingspolitikken. Det er relevant fordi på sikt så fører det til at holdninger rundt seksuell trakassering og voldtekt blir deretter.»

Hun kommenterte saken der tre menn ble frikjent for å ha voldtatt Andrea Voldum (21) i Hemsedal i mars 2014 (i denne sammenheng er det relevant å poengtere at voldtekten skjedde fem måneder etter at Arbeiderpartiet avsluttet åtte år med regjeringsmakta).

Etter kritikk fra blant andre Thorbjørn Røe Isaksen (H) og Heidi Nordby Lunde (H) gikk Aps talsperson for familiepolitikk ut med følgende poengtering:

«De leser sitatet som Fanden leser bibelen. Jeg er bekymret for at likestillingspolitikken fra denne regjeringa er så tam at man på mange områder sakker ut på langsiktige tiltak som kan bidra til å fremme bedre holdninger».

NTB refererte krangelen med følgende ingress: «Høyre går hardt ut mot Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen etter hun anklaget regjeringens likestillingspolitikk for å føre til voldtekt.»

Saken ble publisert blant annet i Nettavisen.

Reaksjonene har vært kraftige i sosiale medier, blant annet på Nettavisens Facebook-side.

«Dette er bare så trist og uverdig sagt av Trettebergstuen», skriver en.

«Dette er smålig sagt, og damen burde straks be ofrene om unnskyldning. Skammelig oppførsel» mener en annen, mens en tredje sier at uttalelsene er pinlig:

«Enkelte skulle holdt seg i hjemme istedet for på Stortinget. Må være pinlig for partiet med slike utalelser. Mot dumskapen kjemper gudene forgjeves sa min bestemor!»

Samtidig har Arbeiderpartiet jobbet intenst med å endre vinkling på NTB-saken. Nettavisen har blitt kontaktet fordi partiet mente vinklingen på saken var feil.

Onsdag formiddag endret NTB ingressen i den aktuelle saken til: «Høyre går hardt ut mot Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen etter hun koblet regjeringens likestillingspolitikk til den pågående voldtektsdebatten i kjølvannet av Hemsedal-saken». Hennes egne kommentarer gjengitt i artikkelen har likevel blitt stående.

Anette Trettebergstuen har sittet på Stortinget siden 2005 og i Arbeiderpartiets sentralstyre siden 2009. Hun er Aps fraksjonsleder i Familie- og kulturkomiteen. Hun har tidligere vært fylkesleder, sentralstyremedlem og politisk nestleder i Europeisk Ungdom, og arbeidet som politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe med saksfelt justis, samferdsel, energi og miljø.

Les mer og se kommentarer hos Nettavisen

ektenyheter