Foto: Adityamadhav83

Landet har fått milliarder av Norge i såkalt «U-hjelp».

Utøvere som deltar i noen av vannaktivitetene i Rio-OL neste måned har blitt advart om å ikke åpne munnen for å unngå å få alvorlige sykdommer mens de holder på i vannet.

Helseeksperter advarte olympiske maratonsvømmere, seilere og vindsurfere som konkurrerer i Rios Guanbara Bay, hvor et lik har blitt funnet flytende rundt, om å være kjempeforsiktige, siden vannet er mye mer forurenset enn de først trodde, rapporterer Sydney Morning Herald.

Det har vært påstått at arrangørens innsats for å behandle råkloakken og rydde opp i husholdningsavfall i Guanbara Bay har kommet til kort, til tross for nylig innsats for å rydde opp. Marina da Glória i Guanbara Bay er området for vindsurfing og seiling, mens maratonsvømming og triatlonkonkurranser er i Copacabana beach og i munningen av viken.

Den spanske treneren for kvinnelaget i seiling Nigel Cochrane beskrev det som «kvalmt» og at de var «veldig bekymret» for det.
Tester av myndighetene og vitenskapsmenn har vist at byens vann er skittent og kan tiligmed ha «superbakterier». Turiststrendene Ipanema og Leblon kan også være farlige for de olympiske tilskuerne som vil flokke til Rio for å se konkurransene.

Australias seileteam kom stadig borti søppel i vannet og ble truet til å stoppe båtene mens de trente på de olympiske øvelsene.

les mer i The Daily Mail.

ektenyheter