Permanent utestengelse for Milo Yiannopolous.

Breibart-journalisten Milo Yiannopolous har blitt fjernet fra Twitter.

Årsaken til bannlysingen er fortsatt usikkert, men det spekuleres i at det er et resultat av en disputt mellom Yiannopolous og Ghostbusters-skuespilleren Leslie Jones på Twitter.

«Folk skal kunne dele sine mangfoldige meninger og tro på Twitter. Men ingen fortjener å bli utsatt for målrettet overgrep på nett og våre regler forbyr oppfordring eller deltakelse i målrettet trakassering», heter det i en uttalelse fra Twitter. De nevner dog ikke journalisten med navn.

– Slutten for Twitter

I en uttalelse til BuzzFeed forteller Twitter at avgjørelsen «er permanent og at de vil spore de andre kontoene han opprettet og slette dem også».

– Med denne feige utestengelsen av min konto, har Twitter bekreftet at det er trygt sted for muslimske terrorister og Black Lives Matter-ekstremister, men en ikke-sone for konservative. Twitter holder meg ansvarlig for handlingene til tilhengere og troll ved å bruke venstrelogikken. Hvor er Twitter-politiet når Justin Bieber-tilhengere kutter dem selv på hans vegne?, forteller journalisten til Breibart før han avslutter:

– Dette er slutten for Twitter. Der alle som bryr seg om ytringsfrihet har sendt en klar melding: du er ikke velkommen på Twitter.

Milo-sympatisører flokker nå til Twitter med emneknaggene #FreeMilo og #FreeNero.

Utestenger ikke rasister med «riktig» farge og meninger ellers

Rapper Talib Kweli, og noen av hans mer enn én million følgere, har flere ganger angrepet Breitbarts reporter Jerome Hudson med rasistiske bemerkninger på Twitter, men møtte ingen strafferaksjoner fra plattformen.

Ghostbusters skuespillerinne Leslie Jones rapporterte Milo, men har selv kommet med flere rasistiske bemerkninger, som vist her:

Ingen reaksjon her heller.

Kilder: IT-Avisen, Breitbart.

ektenyheter