Islamistisk terrorist
Foto: Illustrasjonsfoto

En 27 år gammel asylsøker fra Syria sprengte seg selv i Ansbach søndag kveld, sier Bayerns innenriksminister. Ingen andre ble drept i eksplosjonen, men tolv personer ble skadd.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal gjerningsmannen ha sprengt seg selv i luften etter å ha blitt nektet inngang til musikkfestivalen Ansbach Open, hvor rundt 2500 mennesker var til stede. Tolv personer skal være skadet. Og tilstanden til tre av disse betegnes som alvorlig, ifølge BBC.

Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann sier at 27-åringen kom til Tyskland for to år siden og søkte asyl fra Syria. Søknaden ble imidlertid avslått for omtrent ett år siden. Ifølge en talsperson for det tyske innenriksdepartementet, skulle mannen deporteres til Bulgaria, melder AP. Det ikke klart når deportasjonen var planlagt.

Ifølge Herrmann har mannen forsøkt å ta livet av seg to ganger tidligere, og han har vært innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Bomben skal ha hatt kraft nok til å ta livet av flere mennesker, og visepolitimesteren i Nuernberg sier at skadene trolig ville vært større hvis selvmordsbomberen hadde klart å komme seg inn på konserten.

Motivet bak angrepet er mandag morgen ikke kjent, men Bayerns innenriksminister Herrmann tror ifølge nyhetsbyrået DPA at det kan være en islamistisk tilknytning.

– Min personlige oppfatning er at jeg dessverre tror det er veldig sannsynlig at dette var et islamistisk selvmordsangrep, sier Herrmann til DPA, ifølge AP.

Det er imidlertid ikke bekreftet av politiet, og tidligere mandag sa en talsmann for påtalemyndigheten i Ansbach at det er for tidlig å slå fast motivet.

– Hvorvidt det er en islamistisk tilknytning eller ikke er ren spekulasjon på dette tidspunktet, sier Michael Schrotberger.

Les mer i VG

ektenyheter