Gjerningsmannen Gavin E. Long har sagt at vold er den eneste løsningen på svartes problemer i USA.

Tre politimenn i Baton Rouge i Kansas Missouri ble skutt og drept i byen Baton Rouge i Louisiana USA. Ytterligere tre politimenn ble skadet under skytingen.

Gjerningsmannen blir av amerikanske medier identifisert som 29 år gamle Gavin Eugene Long fra Missouri. Long var en tidligere marineinfanterist som hadde tjenestegjort i Irak, opplyser politiet i delstaten Louisiana.

Han ble skutt og drept av politiet på åstedet, etter at han hadde åpnet ild mot dem. Først ble det meldt at to andre personer var mistenkt å være involvert, men på pressekonferansen sier politiet at de ikke lenger leter etter flere gjerningsmenn.

Long har etterlatt mange spor om seg selv på ulike nettsider. Han hadde blant annet en egen nettside, der han lenket til egne podkaster, bøker og Youtube-videoer, skriver Los Angeles Times. Den drepte gjerningsmannen brukte aliaset Cosmo Setepenra på internett.

I materialet på nettet forteller Long at vold er løsningen på problemet med undertrykking av svarte amerikanere. Han ytret seg svært kritisk etter at 37 år gamle Alton Sterling ble skutt og drept av politiet i nettopp Baton Rouge.

«Hundre prosent av revolusjoner, av ofre som kjemper mot deres undertrykkere, av ofre som sloss mot bøller, 100 prosent har vært suksessrike ved å kjempe tilbake gjennom blodsutgytelse.», sa han i en video.

Ifølge Los Angeles Times har han også kommet med rosende kommentarer om Micah Johnson som drepte fem politimenn i Dallas natt til 8. juli.

«Han var en av oss» og «min religion er rettferdighet», skal Long ha sagt om den avdøde morderen, ifølge LA Times.

Les mer i VG

 

ektenyheter