Ifølge politiet skal enslige asylsøkere ha befølt og kysset unge jenter under en festival i Karlstad.

I helgen avholdes gratisfestivalen Putte i Parken i den svenske byen Karlstad. Etter fredagen har politiet mottatt mellom ti og tolv anmeldelser fra kvinner som rapporterer om seksuelle overgrep. Det er ventet at det kan komme flere.

Ifølge SVT kan det være snakk om et enda høyere antall. Jentene, som er i alderen 14-18 år, har fortalt at de ble befølt på rumpa og på puppene, eller blitt forsøkt kysset på uten sin vilje.

– Det er forjævlig, for å si det rett ut. Det er veldig trangt blant publikum, og det skal unge menn ha utnyttet, sier Per-Arne Eriksson, vakthavande hos politiet i Värmland till SVT.

Politiet har allerede pågrepet to gutter på 16 og 17 år i saken. De skal ha vært del av en gjeng på 7-8 personer som står bak overgrepene. Guttene bodde ifølge politiet på en institusjon i nærheten og de skal være enslige asylsøkere.

Politiet sier de ser meget alvorlig på hendelsene. Festivalen fortsetter i dag og de skal sette inn ekstra tiltak.

I en uttalelse på Facebook sier festivalledelsen at de synes det er forferdelig at noen har fått festivalopplevelsen ødelagt, og at en festival ikke bare kan få lov til å være glede, musikk og fellesskap.

De sier det er bra at flere anmelder ubehagelige opplevelser slik at problemene synliggjøres og politiet får en sjanse til å pågripe overgriperne.

Det har så langt vært en dyster festivalsommer i Sverige.

Torsdag kveld ble en ung kvinne voldtatt i folkemengden da den svenske artisten Zara Larsson (18) sto på scenen under Bråvalla-festivalen.

Fredag kveld og natt til lørdag har det kommet inn tre andre voldtektssanmeldelser i forbindelse med festivalen.

Saken er dekket hos TV2

ektenyheter