Lederen for Demokratenes nasjonalkomité (DNC) går av etter at eposter fra komiteen angivelig viser at dens ledere prøvde å undergrave valgkampen til Bernie Sanders.

Det var ved 22-tiden søndag kveld at DNC-leder Debbie Wasserman Schultz opplyste at hun vil fratre sin stilling etter at Demokratenes landsmøte i Philadelphia er over.

Det skjedde etter at senator Bernie Sanders hadde bedt om hennes avgang.

Det ble tidligere søndag kjent at Wassermann uansett ikke ville lede det fire dager lange landsmøtet, som begynner mandag. Schultz’ kunngjøring kom etter at Det demokratiske partiets ledere søndag satt i møter og diskuterte om Schultz burde trekke seg, melder nyhetsbyrået AFP.

Wasserman har måttet tåle hard kritikk etter at nettstedet WikiLeaks slapp 19.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. Epostene tyder på at ledelsen i DNC prøvde å undergrave Sanders’ valgkamp, blant annet ved å stille spørsmål ved om Sanders, som er jøde, er ateist.

Formålet var angivelig å svekke Sanders’ posisjon i mer konservative delstater under primærvalget, der Hillary Clinton og Sanders var rivaler.

Som om det ikke var nok å gjøre narr av Sanders’ tro og etniske bakgrunn, har også Clintons valgkampleder Robby Mook lasert en konspirasjonsteori om at statlige russiske hackere har hacket epostene for å hjelpe Donald Trump.

Les mer i Nettavisen

Saken er også dekket i Aftenposten

ektenyheter