Frankrikes president François Hollandes personlige frisør får betalt rundt 10.000 euro i måneden for sine tjenester, skriver den franske avisen Le Canard Enchaine.

Avisen publiserte onsdag deler av kontrakten mellom Elysee-palasset i Paris og frisøren der det går fram at frisøren betales 9.895 euro – om lag 92.000 norske kroner – hver måned.

Elysee-palasset bekrefter overfor avisen summen, som begrunnes med at presidenten «begynner sin dag veldig tidlig, med et langt program». Frisøren «fikser håret til presidenten hver eneste morgen og når nødvendig før hver eneste offentlige opptreden».

Frisørens advokat opplyser til Le Canard Enchaine at mannen måtte stenge sin salong i Paris for å begynne som presidentens frisør.

– Han er tilgjengelig for presidenten 24 timer i døgnet, han er aldri erstattet av andre, opplyser advokaten, som sier frisøren som følge av jobben blant annet har gått glipp av fødselen til sine barn.

Ifølge Le Canard Enchaine ble frisøren ansatt i 2012.

Avsløringene bidrar neppe til at Hollande blir mer populær blant franskmennende. I 2014 viste en meningsmåling at presidenten kun fikk godkjent karakter av 20 prosent av franskmennene. Det er var den verste meningsmålingen for noen fransk president siden målingene begynte i 1958.

Populariteten har gått noe opp i meningsmålingene etter terrorangrepene i Paris i fjor, men fremdeles sliter Hollande med lav tillit i den franske befolkningen.

Saken er dekket i Aftenposten

ektenyheter