Dansk politi nekter fotograf å stille ut bilder med kjønnsorganer i København sentrum.

Den danske fotografen Mathilde Grafström skal ha en fotoutstilling på Kongens Nytorv i sentrum av København senere i sommer. Grafström fikk først avslag fra København-politiet da hun søkte om å utstille kunstfotografiene sine på offentlig sted. Nå har hun imidlertid fått tillatelse fra politiet til å stille ut bildene på Kongens Nytorv – men med et forbehold.

Fotoutstillingen heter «Female Beauty With An Edge» og består av aktbilder av alminnelige kvinner.

Dansker regnes ofte som et frisinnet folk, men politiet i København har nå pålagt kunstneren å utøve selvsensur og fjerne bilder som viser synlige kjønnsorganer.

Foto: Mathilde Grafström
Foto: Mathilde Grafström

– Det var sånn at jeg først fikk et forbud av politiet. Men så klagde jeg, og politiet skiftet mening. De sa at det var i orden med utstillingen. Så jeg søkte igjen. Vi hadde et møte sammen med kommunen hvor jeg viste fram bildene jeg ville utstille. Da sa politiet at jeg ikke kunne vise bilder av synlige kjønnsorganer, sier Grafström til Nettavisen.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter