Timer etter at fem politimenn ble skutt og drept i Dallas, gikk president Barack Obama foran TV-kameraene på NATO-toppmøtet i Warszawa og beskrev angrepet som «ondsinnet, planlagt og grusomt».

– Disse politibetjentene gjorde bare jobben sin. De holdt folk trygge under en fredlig demonstrasjon, sa presidenten.

Men det er ikke alle amerikanske politifolk som er fornøyd med Obamas uttalelser etter flere saker hvor ubevæpnede svarte menn har blitt skutt og drept, noe som forårsaket demonstrasjonen i blant annet Dallas hvor Micah Xavier Johnson (25) angrep politifolkene.

– Obama-regjeringens ettergivenhet overfor voldelige kriminelle, at de har avslått å fordømme voldelige bevegelser som Black Lives Matter, at de «aktivt har oppfordret til drap på politifolk» («the death of police officers»), mens de har lagt skylda på politiet for problemene i landet, har ført til klimaet som gjorde hendelsene i Dallas mulig, sier Bill Johnson, leder i paraply-politifagforeningen National Association of Police Organizations, i et intervju med Fox.

Johnson mener Obama har taklet saker hvor politifolk etterforskes for drap begått mens de har vært i tjeneste på en helt annen måte enn sine forgjengere.

– Tidligere hadde vi guvernører og ordførere, og en president – enten det var Johnson, Nixon, en republikaner eller demokrat, som fordømte vold mot politiet og som ba folk støtte oss. I dag er det helt annerledes, og det har ført direkte til klimaet som gjør det mulig med slike angrep, sier Johnson i intervjuet.

– Det er en krig mot politiet. Og Obama-regjeringen er denne krigens Neville Chamberlain (statsminister under utbruddet av Andre verdenskrig), sier han.

Da Micah Xavier Johnson kommuniserte med politiet før han til slutt ble drept av en bomberobot, sa han blant annet at han var opprørt over de nylige politiskytingene, og at han ville drepe hvite mennesker, og særlig hvite politifolk.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter