Etter at den psykisk syke asylsøkeren skal ha truet en kvinnelig butikkarbeider, gikk flere menn løs på irakeren og stripset han fast til et tre.

Den oppsiktsvekkende hendelsen i småbyen Arnsdorf i den østtyske delstaten Sachsen har sjokkert mange tyskere. Selv om det hele fant sted 21. mai, ble hendelsen først gjort offentlig kjent av politiet denne uken.

Både kriminalpolitiet og politiets sikkerhetstjeneste i Tyskland er involvert i etterforskningen av det som tyske medier karakteriserer som et «heftig tilfelle av selvjustis».

Minst tre personer, som ifølge tyske medier tilhører et borgervern i den lille byen, gikk løs på den 21 år gamle asylsøkeren, som ble slått og dratt med ut av et supermarked, før han ble stripset fast til et tre på parkeringsplassen utenfor. Det skriver blant andre Sächsische Zeitung og Bild Zeitung, som viser til offisielle opplysninger fra politiet i delstaten Sachsen.

Les mer i VG

ektenyheter