Mannen, opprinnelig fra Jemen, ble reddet av forfalsket pass.

Dommen mot en mann dømt for voldtekt av en 13 år gammel jente i Mariestad i Sverige vekker sterke reaksjoner.

Mannen fikk 18 måneders samfunnsstraff for å ha voldtatt 13-åringen i en park i den sydsvenske byen, samt et krav om å betale 140 000 svenske kroner i oppreisning til offeret.

Overgriperen – som altså ble dømt for å ha voldtatt et barn – ble selv regnet som et barn av dommeren, og kan dermed ikke fengsles. Men mannen, som opprinnelig er fra Jemen, er ifølge sitt eget pass er født i 1996 og 19 år gammel.

Dette valgte retten å se bort i fra, ettersom gjerningsmannen hevdet passet var forfalsket. Ifølge mannen forfalsket han sitt eget pass for å kunne reise fra Jemen til Sverige i 2013. Hans forsvarer viste også til en kopi av mannens fødselsattest som hevder at overgrepsmannen er født i 1999 – dermed 16 år og et barn i juridisk forstand.

– Vi er veldig glade for at han ble dømt, men straffen er en stor skuffelse, sier offerets mamma til Expressen om straffen.

Aktor Ylva Lundgren sier seg også fornøyd med dommen – tross straffeutmålingen.

– Det er jo dette med alderen… Det er vanskelig å bedømme alder. Vår innstilling var jo at han skulle dømmes ut i fra sitt pass fra Jemen som sier at han var 19 år. Men så kom forsvaret noen dager før forhandlingene med en kopi av en kopi av en kopi av en fødselsattest, sier hun til Expressen.

Det svenske Migrationsverket har ikke oppdaget noe mistenkelig ved det angivelig forfalskede passet, men mannen hevder han har forsøkt å rette opp i alderen etter han fikk permanent opphold i Sverige.

Forklaringen hans ble styrket av mannens tidligere romkamerat på asylmottak og en kontaktperson i sosialvesenet. Begge mente hans oppførsel og utseende talte sterkt for at han var født i 1999 – og altså ikke kan dømmes som en voksen i retten.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter

8 KOMMENTARER

 1. Rettssystemene i Norden har havarert, pga innvandrende horder av »barn» som forgriper seg pa alt de ser av enslige smajenter. Og advokater og dommere HJELPER gjerningsmennene med de sykt lave straffene. Vil han tiltales for det falske passet, mon tro? Neppe, den umotiverte og katastrofale snillismen hjelper nok gjerningsmannen der ogsa. Er det INGEN som tenker pa ofrene og deres familiers opplevelse av rettferdighet???

  • Nei, desverre er det få som tenker på ofrene.

   Politikere og sosialister tenker ikke på ofrene fordi dette er en politisk agenda, og som kjent så har hverken sosialister eller politikere menneskelige følelser.
   Politikerne og de som kontrollerer politikerne tenker bare på den politiske agendaen de ønsker å gjennomføre, og sosialistene tenker bare på ideologien.
   For alle disse er folk flest bare brikker i et spill, og vi kan alle ofres etter behov for å fremme den politiske agenda.

 2. Vel, hvis han er muslim så kan jeg garantere at han lyver for å forsvare seg selv, frodi koranen oppfordrer muslimer til å lyve for å forsvare seg selv eller islam,

  Derfor er det umulig å stole på en muslim , nesten uansett hva han eller hun sier.
  Det som er oppgitt i passet kan man derimot stole på, for han fikk noe passet lenge det ble aktuelt å komme til Sverige.

  Han burde få opplyst om at hvis han holder på at passet er forfalsket så vil han bli utvist og sendt tilbake til yemen.

 3. Lovverket i Norden brukes på to måter; til å straffe landenes innbyggere, og til å skåne de fra ikke kompatible kulturer som lyver på seg å ikke være voksen, og at det er i deres kultur å handle slik de gjorde.

  Jentas mor forklarte Expressen at hun gråt hele veien til sykehuset da datteren fortalte henne om overgrepet.
  Dessverre skulle det en voldtekt av datteren til før hun selv våknet.

  Jenta som senere ble voldtektsoffer ga bort sitt chatte-kallenavn til voldtektsmannen, og skrev at han måtte komme tilbake til henne og venninnen.
  Hun skrev og til han Du får et kyss her.

  Unge jenter som ikke opplæres hjemme til at den nye multikulturen er en kvinnefiendtlig og kvinneundertrykkende kultur, hvor jenter, damer og unge gutter voldtas fritt, og hvor gjerningsmannen; såfremt han er muslim, i liten grad vil straffes da det er hans kultur å voldta.

  Å ikke advare sine barn mot denne faren bør likestilles med mangelfull barneoppdragelse, og foreldrene bør straffes.