Frp-leder i Oslo, Aina Stenersen, anmeldte en netthetser til politiet for drapstrulser. Politiet har ikke kapasitet til å etterforske det, og henlegger anmeldelsen.

– Jeg fikk brev fra politiet i postkassen onsdag, som fortalte at min politianmeldelse av drapstrusselen mot meg er henlagt, «på grunn av manglende kapasitet». Det gjør meg fly forbanna, sier leder i Oslo Fremskrittsparti, Aina Stenersen.

– Og som politiker kjenner jeg faktisk på det som skjedde med den britiske politikeren Jo Cox denne uken, som ble drept. Hun fikk trusler før drapet. Jeg sier ikke at jeg frykter noe slikt, men det burde få politiet til å se at trusler i noen tilfeller faktisk blir fulgt opp med handling, sier hun.

I april anmeldte Stenersen en navngitt mann som har truet henne.

Hun fikk først følgende Twitter «Ser du har blokkert meg og andre på Facebook, men det er vel noe som er vanlig for et nazihønsehode som du er».

Så: «Det beste som kunne skje er at du reiser til Syria og får ei kule i hodet».

Hun svarte høflig på den og fikk følgende svar:

«Dersom du noensinne kommer til et land jeg har kontakter, skal du komme like fort hjem igjen. Forpulte fitte».

– Jeg var veldig i tvil om jeg skulle anmelde; etter en lang vurdering kom jeg til at dette var for alvorlig til å la være. Og det er viktig at man faktisk anmelder trusler. Jeg opplever det som en hån, at politiet tar det så lite alvorlig. Spesielt fordi det skjer i Oslo, som er det eneste politidistriktet som har opprettet en hatkrimgruppe som nettopp skal jobbe med slike saker, sier Stenersen og legger til:

– Oslo-politiet har fått 245 nye årsverk de to siste årene, så de har fått tildelt mange ressurser.

Les mer i VG

ektenyheter