Foto: Gage Skidmore

Natt til onsdag gikk Donald Trump seirende ut av Republikanernes nominasjonskamp i Indiana.

– Helt fra starten har jeg lovet å fortsette så lenge det finnes en vei til seieren. I kveld virker det som at den veien er stengt. Vi ga alt vi hadde på slagmarken i Indiana, men velgerne har valgt en annen vei. Så det er med tungt hjerte, men med stor optimisme for den langsiktige framtiden til denne nasjonen, avslutter vi denne valgkampen, sa Ted Cruz.

Etter at han hadde holdt sin tale, var han så uheldig å treffe kona i ansiktet med albuen:

 

Trump var storsinnet nok til å rose Cruz i sin tale fra Trump Tower i New York City.

– Ted Cruz er en helvetes god konkurrent. Han har en eventyrlig framtid. Jeg vil gratulere Ted. Jeg vet hvor tøft dette er. Det er tøft. Jeg har hatt noen tunge øyeblikk og det føles ikke godt. Han er en tøff konkurransemann, sa Donald Trump.

Seierstalen:

 

Nå har også partiledelsen, med partileder Reince Priebus i spissen, gått ut og sagt at Det republikanske partiet må samle seg bak Trump.

Flere av NATOs medlemsland skjelver i buksene etter han har gått ut og sagt at landene må bruke mer på sitt eget forsvar, framfor å snylte på USAs militære ressurser og deres skattebetalere. Obama har også sagt at NATOs medlemsland må ta mer av kostnaden selv.

Donald Trump har også støttespillere i Norge. Den mest fremtredende Trump-supporteren er Hans Jørgen Lysglimt Johansen:

 

Trump vil endre på det meste. Utenrikspolitikken og innenrikspolitikken. Bla. vil han bedre forholdet til Russland,  rydde opp i problemene med illegale innvandrere, handelsunderskuddet og mye mer. Dette er prekære problemer USA står ovenfor. Blir Trump mannen som kan snu skuta? Vi får se.

Her er Trumps kunngjøring av sin utenrikspolitikk. Se og døm selv!

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter