Facebook-arbeidere rutinemessig undertrykte nyheter av interesse for konservative lesere fra å vises i det det sosiale nettverkets innflytelsesrike «trending»-nyheterseksjonen, i henhold til en tidligere journalist som jobbet på prosjektet.

Denne personen sier at arbeidstakere hindret historier om den konservative CPAC sammenkomsten, Mitt Romney, Rand Paul, og andre konservative emner fra å vises i den svært innflytelsesrike delen, selv om de var trendet organisk blant nettstedets brukere.

Flere tidligere Facebook-«nyhetskuratorer,» som de ble kjent internt, fortalte også Gizmodo at de ble bedt om å kunstig «injisere» utvalgte historier inn i trending nyheter-modulen, selv om de ikke var populære nok til å rettferdiggjøre inkludering-eller i noen tilfeller ikke trendet i det hele tatt. De tidligere kuratorene, som alle jobbet som entreprenører, sa også at de var instruert om ikke å inkludere nyheter om Facebook selv i trending-modulen.

Med andre ord, Facebooks nyhetsseksjon fungerte som et tradisjonelt nyhetsbyrå, som reflekterte meningene til deres ansatte. Dette er helt motsatt av selskapets påstander om at trending-modulen bare lister «temaer som nylig har blitt populære på Facebook».

Les mer i Gizmodo.

ektenyheter