Kilder i Stockholm-politiet bekrefter overfor Dagbladet at to NRK-journalister ble angrepet med stein under opptak i den svenske hovedstaden. Hendelsen fant sted i bydelen Rinkeby i forrige uke.

Rinkeby er kjent som et problemområde i Sverige, med høy arbeidsledighet og et utbredt kriminelt miljø. Også tidligere har journalister opplevd truende situasjoner på åpen gate i drabantbyen.

Også NRK bekrefter forholdet, og forteller Dagbladet at de to NRK-journalistene var nyhetsreporter og programleder Anders Magnus og kameramann Mohammed Alayoubi.

– NRK bekrefter at journalist Anders Magnus og fotograf Mohammed Alayoubi ble kastet stein på da de var på jobb i Rinkeby. Innslaget skal sendes i «Søndagsrevyen» 8. mai, opplyser kommunikasjonsenheten i NRK.

Dagbladet har uten hell forsøkt å kontakte Magnus og Alayoubi for utfyllende kommentar.

NRK bekrefter at ingen av de to kom fysisk til skade under opptrinnet.

– Anders Magnus og Mohammed Alayoubi var sammen med politiet da steinkastinga fant sted, og opplevde at steinene av rettet mot politiet, ikke dem. Derfor har det ikke vært aktuelt å anmelde forholdet, opplyser NRK videre.

Beboerne i Rinkeby har tidligere gått til angrep på journalister. Så sent som i mars i år ble journalister fra australske «60 Minutes» omringet av maskerte menn på Rinkeby torg. Mennene slo og sparket flere av de besøkende journalistene, som måtte flykte drabantbyen.

Tidligere ble et australsk TV-team (60 Minutes) angrepet samme sted:

https://www.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0w

Det er 50-60 «tapte områder» / «no-go-soner» i Sverige.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter