På rømmen i over en måned.

En mann som i fjor ble dømt til åtte års fengsel for grove overgrep mot sin egen datter og hennes kusine er rømt fra fengsel. Mannen skulle flytte fra Vardø til Bergen fengsel, og fikk fly alene. På Gardermoen stakk han av.

Nå har han vært på rømmen i over en måned, skriver Nordlys.

Advokat Cecilie Drechsler, bistandsadvokat for datteren til den overgrepsdømte 45-åringen, sier hun er sjokkert over Kriminalomsorgen lot en mann med en åtte år lang fengselsstraff reise alene fra Vadsø til Bergen fengsel.

– Det ble lagt ned påstand om forvaringsdom og gjentakelsesfare var et sentralt tema i rettssaken. Ingen har kontaktet meg før nå slik at jeg kunne ivareta min klients interesser, sier hun til avisen.

– Han møtte aldri opp til den neste avgangen, sier påtaleleder i Troms politidistrikt, Einar Sparbo Lysnes til TV 2.

Han bekrefter at den overgrepsdømte mannen ble sendt alene.

– Det er en beslutning tatt av kriminalomsorgen. Men jeg kan si at politiet er svært kritisk til denne avgjørelsen, sier han.

Les mer i Dagbladet.

ektenyheter