Norsk Pasientskadeerstatning har snudd – nå får foreldrene som mistet barnet sitt etter et omskjæringsinngrep erstatning.

Foreldrene til gutten som døde etter rituell omskjæring på et legekontor i Oslo for fire år siden er nå blitt tilkjent erstatning av Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

For ett år siden avslo NPE erstatningskravet. Foreldrene klaget, og NPE brukte enda ett år på å omgjøre vedtaket.

Den 12 dager gamle gutten blødde mye natten igjennom etter omskjæringen på legekontoret. Neste dag var barnet blekt og hadde dårlig almentilstand. Moren tok kontakt med opererende lege, men fikk beskjed om å avvente. Noe senere tok hun kontakt på nytt, og legen ga beskjed om at moren måtte ta med barnet til legekontoret umiddelbart. Først ved ankomst på legekontoret en drøy time etter at hun først tok kontakt, ble ambulanse tilkalt. Idet ambulansen kommer får barnet hjertestans, og livet står ikke til å redde.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter

4 KOMMENTARER

  1. Fjerning av forhuden er en barbarisk tradisjon for å redusere seksuell nytelse, på samme måten som omskjæring av jenter. Det medfører nedsettelse i følsomheten, noe som har resultert i en fiksering på anal penetrasjon for å øke friksjonen og dermed nytelsen.

  2. Dette viser vannviddet med inngrep som ikke har en medisinsk basis. Det er alltid en viss risiko med et inngrep samtidig som leger også er mennesker som kan gjøre feil. Dette er en helt uunngåelig hendelse som koster samfunnet og enkeltpersoner mye tid og penger. Jeg mener kjønnslemlestelse burde være straffbart for foreldrene, en klekkelig bot burde få bukt med dette problemet.