Statistisk Sentralbyrå (SSB) nekter å lage statistikk over innvandrerkriminalitet om ikke FrP betaler 230.000 for prosjektet.

Parlamentarisk leder i FrP, Harald Tom Nesvik sier partiet ikke har råd til dette og stiller spørsmål om hvorfor prisen er satt så høyt at FrP ikke får tilgang til tallene.

I januar ba FrP om tallene men fikk da blankt nei og beskjed fra Christine Meyer, toppsjef i SSB, at byrået ikke hadde kapasitet.

Dette virker tvilsomt siden SSB har hatt tid til en rekke andre undersøkelser. Blant annet har byrået nylig utarbeidet statistikk om fagene kvinner og menn velger å studere, norskopplæring for innvandrere, eksport av laks og prisen på rørleggerarbeid, samt en rekke andre temaer.

I Ekte Nyheters forrige oppslag om denne saken la vi frem også frem følgendec opplysninger: Christine Meyer er tidligere høyrepolitiker og er gift med Victor Norman. Norman uttalte høsten 2015 at Norge burde motta 100.000 migranter. Han har også påstått at dette er noe er bra for økonomien i Norge, til tross for at tall fra SSB sier noe helt annet.

Elin Ørjasæter har tidligere stilt spørsmål om nordmenn kan stole på SSB under Meyers ledelse.

ektenyheter