I et intervju med Fox News gjør den amerikanske presidenten opp sitt politiske regnskap – og innrømmer at han feilet i dagene etter Gaddafis fall.

Under søndagens nyhetssending fikk Barack Obama en rekke spørsmål om sitt presidentskap og hva han ville huske best. På spørsmål om hva som er hans største feiltagelse kom svaret nærmest kontant:

– Antageligvis å feile i å planlegge dagene etter intervensjonen i Libya, sier han i intervjuet gjort av Fox News.

Men han sa også at han på det tidspunktet trodde intervensjonen var det riktige å gjøre.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

Etter at Gaddafi ble styrtet og drept i oktober 2011 har en rekke militsgrupper kjempet om makten i landet, der det ble holdt valg i 2012.

En allianse av militante islamistgrupper og klanbaserte militsgrupper inntok hovedstaden Tripoli i august 2013 og drev regjeringen og nasjonalforsamlingen på flukt.

Siden har landet hatt to rivaliserende regjeringer, opprørene i Tripoli og den internasjonalt anerkjente med tilhold i Tobruk øst i landet.

I ly av kaoset har militante islamister som har sverget troskap til IS, styrket sitt grep i Libya. USA anslår nå at det er minst 3.000 IS-krigere i landet.

Norge har sløst bort 130 millioner kroner på å delta i bombingen av Libya.

ektenyheter