I den amerikanske granskingsrapporten som ble laget etter terrorangrepene på USA 11. september 2001, er 28 av sidene hemmeligstemplet.

Disse sidene skal angivelig knytte terroristene til saudiarabiske myndigheter. Hvor korrekt dette er, vet man ikke før sidene offentliggjøres, men denne påstanden fremmes iallfall av flere amerikanske politikere som har lest de 28 sidene og nå argumenterer for at de bør offentliggjøres.

Nå har et dokument dukket opp som kobler Saudi-Arabia ytterligere til terrorangrepene som totalt kostet 2977 mennesker livet.

Ifølge nettstedet 28pages.org, som forsøker å overtale amerikanske myndigheter til å offentliggjøres den hemmeligstemplede delen av granskingsrapporten, skal et flysertifikat ha blitt funnet nedgravd i en konvolutt på Saudi-Arabias ambassadeområde.

Dette dokumentet er flysertifikatet til Ghassan Al-Sharbi, som tok flytimer i Phoenix-området før 11. september 2001 og nå sitter fengslet på Guantánamo.

– Dette er veldig interessant. Dette er en fascinerende og tett forbindelse til Saudi-Arabias ambassade, sier den tidligere senatoren Bob Graham ifølge 28pages.org.

Al-Sharbi skal ha tatt flytimene sammen med flere av terroristene, men deltok ikke selv i angrepene. Like før han ble arrestert i 2002 skal han ha begravd dette flysertifikatet inne på ambassadens område.

Dokumentene ble funnet av amerikanske myndigheter og omtalt i en rapport som kalles «Document 17» i 2003. Denne rapporten ble offentliggjort i fjor, uten at det ble gjort noe nummer ut av dette.

– Denne konvolutten peker mot det grunnleggende spørsmålet som fortsatt henger over oss i dag: I hvilken grad ble 11. september-angrepene muliggjort av personer på høyeste nivå i saudiarabiske myndigheter, sier Brian McGlinchey, grunnleggeren av 28pages.org, til The Times.

Ekte Nyheter har tidligere skrevet om at amerikanske myndigheter nekter å offentliggjøre de 28 sidene av hensyn til forholdet til Saudi-Arabia, noe som i seg selv er meget mistenkelig. Saudi-Arabia har også truet med å selge seg ut av USA om en amerikansk lov går igjennom som gjør at Saudi-Arabia kan holdes rettslig ansvarlig for terrorangrepet.

ektenyheter